Зима буде холоднішою, ніж минулого року: прогнози синоптиків

Важливо знати
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Зима 2024-2025 буде холодною чи ні - прогнози метеорологів
Якою буде зима 2024/2025: прогнози синоптиків. Фото: freepik.com

По всій Європі будуть нижчі температури, аніж взимку 2023/2024 року

Осінь у самому розпалі і ми вже ділилися прогнозами погоди на поточний місяць, тож тепер настав час дізнатися, якою буде ця зима. Що готує для нас найхолодніший сезон року — розповідаємо далі.

Згідно з прогнозами синоптиків, зима у Європі цьогоріч буде холоднішою, ніж торік. І разом з тим вона все одно буде теплішою, ніж середні довгострокові показники, передає bloomberg.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Протягом жовтня Франція, Великобританія та Скандинавія будуть найхолоднішими частинами Європи, тоді як у південно-східній частині Європи та на півдні Іспанії, найімовірніше, буде досить тепло.

Очікується, що сезон (зимовий — ред.) буде теплішим, ніж 10-річна норма та 30-річна норма, але холодніше, ніж минулого року,
— говорить Метью Дросс, метеоролог компанії Maxar .

Ендрю Педріні, метеоролог з компанії Atmospheric G2, зауважує, що через вплив Ла-Нінья в Західній Європі очікується нижча, ніж зазвичай температура, а похолодання слід очікувати вже у листопаді та грудні 2024 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми нагадували, коли цього року будемо переводити годинники на “зимовий час”. Точну дату, а також пояснення навіщо ми це робимо двічі на рік і що зміниться цього разу, знайдете у цій статті.