Надзвичайно потужна 10-денна магнітна буря охопила Землю: відомо, коли вона закінчиться (ФОТО)

Важливо знати
669
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Сильна магнітна буря накрила Землю: що відомо, скільки балів і коли закінчиться
Магнітні бурі сьогодні: прогноз. Фото: Unsplash

Сьогодні геомагнітний шторм становить майже 9 балів

Початок жовтня виявився дуже щедрим на магнітні бурі. Хоч наприкінці вересня науковці попереджали про кілька потужних спалахів на Сонці на початку місяця, зараз картина вже не виглядає настільки оптимістично.

Згідно з даними meteoagent, минулого четверга, 3 жовтня, Землю накрила надзвичайно потужна магнітна буря, яка з 9 по 11 число включно сягає майже 9 балів за спеціальною шкалою. Це буря червоного рівня “на максималках” (червоний рівень — це від К-індекс 5 до К-індекс 9).

Магнітні бурі з 3 по 13 жовтня 2024 року: наскільки сильні, коли закінчаться
Надзвичайно потужна магнітна буря у жовтні 2024 року. Фото: meteoagent
Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Крім того, за даними meteoprog, вже сьогодні, 10 жовтня, на Сонці можуть статися нові потужні спалахи М-класу. Така вірогідність становить 75%. Це означає, що прогнози щодо сонячної активності та геомагнітного збурення Землі можуть змінитися у найближчі години і потужна магнітна буря не закінчиться у суботу, 12 жовтня, як повідомляється наразі.

Раніше ми розповідали про головні астрономічні події цього місяця. У жовтні на території України буде видно відразу два зорепади! Коли і де їх можна буде побачити — розповідаємо тут.