Холоди покинуть Україну! Коли очікувати на ще одне "бабине літо": прогноз синоптиків

Важливо знати
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Бабине літо в Україні 2024: якою буде погода в кінці жовтня
Прогноз погоди на тиждень 21-27 жовтня 2024 року. Фото створене ШІ для Хочу!

Погода зміниться - заморозки відступлять

Цього тижня, 21-27 жовтня, в Україні зміниться погода. І, якщо ви чекаєте на перший сніг, який все замете, то мусимо вас засмутити: найближчими днями все буде навпаки — за прогнозами синоптиків, незабаром за вікном потепліє!

Деталями під час брифінгу поділилася речниця Укргідрометцентру Наталія Птуха. За її словами, вже з вівторка, 22 жовтня, очікується підвищення температури повітря. І хай +20°C не буде, та все ж від нічних заморозків українці трохи перепочинуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Починаючи з третьої декади жовтня в нас усе ж таки може бути певне підвищення температури. Принаймні, десь із 22-го числа буде певна зміна конфігурації баричних утворень на території України, і, відповідно, вже буде зміна повітряних мас. Не дуже відчутно, але все ж таки, принаймні, очікуємо, що заморозків нічних уже не буде, або якщо і будуть, то хіба що на поверхні ґрунту і досить локально,
- каже синоптикиня.

Уночі на цьому тижні температура повітря переважно триматиметься у межах +2…+7°C, вдень же повітря прогріватиметься сильніше. Найближчими днями очікуємо на досить комфортні, як для кінця жовтня, +11…+16°C.

Нагадаємо, що вже зовсім скоро потрібно буде переводити годинник на “зимовий час”. В який день робитимемо це цьогоріч і що варто знати про останній перехід — дізнавайтеся на Hochu.ua!