Час готуватися до школи! Розповідаємо, що краще придбати школяру — перший телефон чи розумний годинник

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Дитячий розумний годинник, фото
Що краще обрати для дитини — телефон чи розумний годинник? Фото: fs1.secunda.com.ua

Про переваги та недоліки цих гаджетів для дітей читайте далі

Перше вересня вже не за горами. Скоро дітки підуть в школу, тому варто підготуватись до навчального сезону, а ще подбати про те, щоб дитина в цей непростий час завжди була на зв’язку. Й тут перед батьками стоїть запитання: що краще купити для дитини шкільного віку — телефон чи смартгодинник?

Початок навчального року — це час нових знань, знайомств і вражень. Для дорослих цей етап також є випробуванням. З одного боку, дитина стає більш самостійною та незалежною, а з іншого — все ще потребує батьківської уваги та захисту. Щоб завжди бути на зв’язку з дитиною, батьки часто замислюються про купівлю дитячого годинника або мобільного телефону. Але який з цих пристроїв є кращим вибором для першого гаджета?

З якого віку дитині можна користуватися смартфоном?

Related video

Зараз діткам кортить якнайшвидше мати свій власний телефон. Вже з раннього віку малюки просять смартфон, бо знають, що там є чимало цікавого. Та, як пишуть на порталі elari.ua, починати перше знайомство з телефоном дитині варто у середньому шкільному віці — близько 10-12 років.

Саме в такому віці діти стають більш відповідальними та дбайливими щодо своїх речей, тому менше шансів, що вони загублять дорогий пристрій. Водночас користування телефоном ставить питання кібербезпеки, оскільки можливості батьківського контролю в цьому випадку є обмеженими.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що краще обрати для дитини — телефон чи розумний годинник?

На відміну від смартфона, смартгодинник — це пристрій, спеціально розроблений з урахуванням віку дитини. Його інтерфейс і функції підходять навіть для дошкільнят. Більшість моделей мають датчик зняття з руки та функцію GPS-відстеження, щоб дитина не загубила годинник, а батьки могли бачити її місцеперебування.

З огляду на це, багато батьків обирають дитячий розумний годинник. У невеликому корпусі поєднано багато корисних функцій, перш за все це мінітелефон для контролю та зв’язку.

Переваги смартгодинників порівняно зі смартфоном

  • смартфон часто використовується для ігор, що швидко розряджає батарею;

  • якщо телефон знаходиться в рюкзаку, дитина може не почути його сигнал;

  • при закінченні коштів на рахунку, дзвінки стають недоступними;

  • батареї смартфона іноді не вистачає навіть на день;

  • найменшим дітям може бути складно користуватися складним пристроєм;

  • телефон не забезпечує повний контроль безпеки;

  • смартфон може використовуватися для доступу до інтернету та перегляду небажаного контенту, тоді як у розумному годиннику доступу до інтернету немає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, коли записувати дитину на гурток. Поради нейропсихолога ви знайдете в цій статті.