Якщо до подорожі — один день: як швидко зібратися в гарячий тур

Відпочинок і подорожі
Тетяна Мальцева

Тетяна Мальцева

Фріланс-редакторка

Що треба зробити перед поїздкою в гарячу путівку
Як швидко зібратися в подорож. Фото: freepik.com

Отримали мегавигідну пропозицію гарячої путівки? Розповідаємо, як швидко і без стресу зібратися в подорож за один день.

Збиратися в подорож завжди хвилююче, а якщо вона ще й несподівана, то хвилююче й тривожніше удвічі. Встигнути закінчити всі поточні справи, зібрати все необхідне і нічого не забути.

Але це гаряча путівка! Як не скористатися таким шансом за мінімальних вкладень? Ділимося порадами бувалих туристів, яким на збори вистачає лише кілька годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Складіть список необхідних справ

Припустимо, що вилітати вам вже завтра. Насамперед складіть список, які поточні справи вам треба закрити до від'їзду. Відпроситися з роботи чи оформити відпустку? Попросити родичів доглядати за кицькою? Попросити сусідів поливати квіти? А якщо є більше часу, можна скласти список того, чим ви плануєте зайнятися у відпустці і які місця відвідати.

Складіть список необхідних речей

Ніколи не збирайте валізу «на око». Спочатку складіть список необхідного. Розділіть все на категорії: документи, гаджети, одяг, косметика, гігієна. Кожну категорію докладно розпишіть. Орієнтуйтеся на те, чим ви користуєтеся і у що вдягаєтеся кожен день. Цей список візьміть із собою у поїздку. І якщо щось необхідне забули вдома, обов'язково одразу ж дописуйте. Збережіть список до наступної подорожі – так заощадите купу часу на збори.

Зберіть валізу заздалегідь

За кілька годин до поїздки ви збиратиметеся у стресі, і точно забудете щось важливе. Постарайтеся зібрати валізу заздалегідь. Покладіть у неї все необхідне, щоб наступного дня вам залишилося лише доповнити багаж косметикою, зубною щіткою або гребінцем. Добре допомагають спеціальні органайзери. Вам не доведеться згадувати, чи ви поклали крем для засмаги, і шукати його на дні валізи. Кожен органайзер відповідає за свою категорію предметів та економить місце.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пройдіть онлайн-реєстрацію на літак

Летіте авіа? Заощаджуйте час в аеропорту, щоб не стояти в черзі. Реєстрація на рейси онлайн зазвичай розпочинається за добу до вильоту. Просто зробіть це з дому, роздрукуйте або заскриньте посадковий талон, і в аеропорту проходьте відразу на огляд. Ви заощадите щонайменше годину, а то й більше, якщо пасажирів багато. А вільний час зможете присвятити шопінгу в д'юті-фрі або обіду в кафе.

Продумайте, як добратися до місця вильоту (виїзду)

Якщо з поїздом особливих проблем не передбачається – можна просто взяти таксі, то з аеропортом буває складніше. Якщо вам потрібно буде їхати кудись на околиці або навіть в інше місто, потрібно чітко розрахувати час та спосіб добирання. Перегляньте розклад громадського транспорту. Зазвичай, незважаючи на пробки, він ходить вчасно. Замовте таксі напередодні, чітко домовившись із службою про час виїзду. Попросіть когось відвезти вас – це найзручніший варіант.

Приготуйте заздалегідь одяг для поїздки (перельоту) та перекус

Якщо виїжджаєте з ранку, вже з вечора продумайте, що вдягнете в поїздку. Це має бути комфортний еластичний одяг, який не заважає руху. Легінси, футболка, спортивний костюм чи худі на холодну погоду, на ноги – кеди чи кросівки. Якщо подорож буде тривала, візьміть змінне взуття (сланці), оскільки ноги можуть набрякати. І не забудьте про перекус. Також з вечора приготуйте кілька бутербродів, візьміть із собою фрукти, йогурт та обов'язково питну воду.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнавайтеся секрет, як купити дешеві авіаквитки. Більш вигідного варіанту годі й шукати!