Нові готельні правила в Іспанії можуть відлякати усіх туристів: що відомо

Відпочинок і подорожі
2 232
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

В Іспанії готують зміни для туристів - що буде з 1 жовтня 2024 року
Відпочинок в Іспанії: які зміни готують для туристів. Фото: misto.travel

Вони наберуть чинності вже з 1 жовтня і значно ускладнять життя всім - і мандрівникам, і місцевому бізнесу

Незабаром в Іспанії може поменшати туристів. А все — через нові правила, які запроваджують у цій країні для мандрівників. Детальніше про це розповідаємо далі!

Отже, як повідомляє BirminghamLive, починаючи з 1 жовтня будь-хто в Іспанії, хто здає в оренду житло або орендує автомобіль для туристів, буде зобов’язаний заповнювати звіт мандрівника. Цей документ вимагатиме даних, яких немає у звичайній формі ідентифікації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Проблема у тому, що нова інформація включатиме такі речі, як способи оплати, банківські реквізити, адреси електронної пошти та номери телефонів. І це дуже непокоїть місцевий туристичний бізнес, адже, окрім незручності, можливий навіть виток персональних даних їх клієнтів.

Відома місцева компанія Cehat, наприклад, подала позов проти нових правил, заявивши наступне:

Нові правила встановлюють нові вимоги до реєстрації мандрівників, які зупиняються в туристичних закладах, а також передачі цих даних через платформу, розроблену МВС. За даними туроператорів, ця платформа виявилася вкрай неефективною, що унеможливило збирання та передачу цих даних.

Зауважується також, що ці правила були розроблені ще 3 роки тому, але за цей час двічі відкладалося, аби дати іспанським готелям змогу підготуватися до змін, чого, очевидно, так і не сталося.

Нас дивує наполегливість відповідальних осіб Міністерства внутрішніх справ під керівництвом міністра Фернандо Гранде-Марласкі у створенні хаосу для співробітників Міністерства та створенні загрози великих штрафів та санкцій для всіх тих, хто не діє відповідно до нових параметрів, які, на нашу думку, є нездійсненними і незаконними, і які призведуть до безперечної втрати конфіденційної інформації про мандрівників та підвищення відповідальності за дані, що не перевіряються,
- додають обурені власники турбізнесу Іспанії, зауважуючи, що перевірити справжність деяких даних просто нереально.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше ми ділилися переліком курортів, де можна комфортно відпочити восени. Якщо влітку у вас не було змоги поніжитися на березі моря, то зараз — саме час вирушити в одну з цих теплих країн!