Памела Андерсон: досьє на найвідомішу рятувальницю Голлівуду

Досьє
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Памела Андерсон
Фото: instagram.com/pamelaanderson/

Актриса, модель та зірка обкладинок провокаційних журналів – це все про неї!

Памела Андерсон — американська модель та актриса, яка набула популярності завдяки ролі Сі Джей Паркер у популярному серіалі 90-х "Рятувальники Малібу". Восени 2023 року актриса категорично відмовилася від макіяжу, чим приємно здивувала шанувальників та викликала повний фурор. Редакція Хочу! розповідає про те, як Памела Андерсон досягла успіху і які перешкоди їй довелося пройти в дорозі до прийняття себе.

Професія актриса, модель
Дата народження: 1 липня 1967 року
Вік: 57 років
Знак зодіаку: Рак
Місце народження: Ладісміт, Канада
Зріст: 1 м 70 см
Сімейний стан: розлучена
Найкращі роботи: "Рятувальники Малібу"
Нагороди: "Дівчина місяця Playboy" (лютий 1990)
Соц. мережі: Instagram

Памела Андерсон: біографія

Related video
Памела Андерсон у молодості
Фото: Памела Андерсон у молодості, instagram.com/pamelaanderson/

Памела Андерсон народилася 1 липня 1967 року в Ладісміті. Її батьки були представниками робітничого класу. Красуні з Канади вдалося побудувати модельну кар'єру, стати актрисою та виростити двох синів. Окрім акторської та модельної діяльності, Андерсон написала кілька книг, заснованих на її досвіді, а також виступала за права тварин, знімаючись у рекламі PETA.

Дитинство та юність Памели Андерсон

Памела Андерсон
Фото: Памела Андерсон, instagram.com/pamelaanderson/

Андерсон закінчила середню школу в 1985 році і в 1988 році переїхала до Ванкувера, де працювала інструктором з фітнесу та в солярії. Дитинство дівчини не було легким — у 2014 році актриса розповіла, що зазнавала сильного сексуального насильства.

Модельна кар'єра

молода Памела Андерсон
Фото: Памела Андерсон, instagram.com/pamelaanderson/

Шлях до популярності Памела Андерсон розпочала з кар'єри моделі. Все закрутилося абсолютно випадково: тоді ще нікому не відома Пем прийшла на гру Канадської футбольної ліги у футболці з зображенням пива Labatt's. Оператор, який знімав уболівальників, звернув увагу на дівчину (ми його розуміємо) і вивів відео з нею на табло стадіону. Пивна компанія оцінила образ Памели і найняла її як модель у 1989 році. У тому ж році Андерсон прикрасила обкладинку жовтневого номера журналу Playboy.

Після яскравої зйомки Андерсон переїхала до Лос-Анджелеса і продовжила зніматися для Playboy. Вона була моделлю Playboy протягом 22 років і з'являлася на обкладинці журналу частіше, ніж будь-хто інший.

Найкращі ролі Памели Андерсон

Памела Андерсон
Фото: Памела Андерсон, instagram.com/pamelaanderson/

Мабуть, найвідоміша і зіркова роль Памели — Кейсі Джін Сі Джей Паркер із серіалу "Рятувальники Малібу". Доброзичливість, самовідданість та професіоналізм Сі Джей допомогли їй отримати повагу та дружбу товаришів за командою рятувальників. Андерсон та її героїня настільки полюбилася глядачам, що стала однією з найпопулярніших і довгограючих персонажів, що з'явилися в п'яти сезонах серіалу.

Памела Андерсон: особисте життя

Памела Андерсон із дітьми
Фото: Памела Андерсон із сином, instagram.com/pamelaanderson/

Вперше Памела Андесон вийшла заміж 1994 року. Її чоловіком став барабанщик гурту Mötley Crüe Томмі Лі. Пара зіграла весілля лише кілька тижнів після знайомства. У шлюбі у Андерсон та Лі народилося двоє синів — Брендон Томас та Ділан Джаггер.

А ще Пем та її перший чоловік потрапили у гучний скандал — 1995 року у ЗМІ з'явилися кадри з інтимного відео Андерсон та Лі.

Незабаром, 1998 року, пара розлучилася. А Томмі Лі потрапив у в'язницю за фізичне насильство щодо Андерсона.

Діти Памели Андерсон
Фото: Памела Андерсон із сином, instagram.com/pamelaanderson/

Лише Томмі Лі особисте життя Памели Андерсон не обмежується. Вона встигла вийти заміж за співака Кіда Рока, потім розлучитися з ним і двічі (!) зіграти весілля з актором та гравцем у покер Ріком Саломоном.

У 2020 році Памела Андерсон на 12 днів вийшла заміж за продюсера Джона Пітерса, а потім два роки була дружиною охоронця Дена Хейхерста.

Скандали

Памела Андерсон
Фото: Памела Андерсон, instagram.com/pamelaanderson/

1997 року в інтернеті з'явилося аматорське відео, зняте 1995 року, з медового місяця Томмі Лі та Памели Андерсон. Це була скорочена та відредагована версія тригодинного запису: особи інших учасників були замилені, а зміна локацій супроводжувалася титрами.

Відео було знято під час п'ятиденної подорожі пари на водосховище Мід. Сам ролик тривав близько 40 хвилин і включав сцени, де подружжя показує будинок, своїх трьох собак, трейлер на знімальному майданчику, їде машиною, а потім відпочиває на яхті оголеними. Інтимні моменти чергувалися з купанням та рибалкою.

Оригінал відео зберігався на касеті, яку вкрали з дому пари 1995 року.

Для розслідування крадіжки Андерсон та Лі найняли приватного детектива Ентоні Пеллікано. Він з'ясував, що запис вкрав електрик Ренд Готьє та передав його режисеру фільмів для дорослих Мілтону Оуену. Готьє раніше сам знімався у таких фільмах і був знайомий з Оуеном. Після того як Лі звільнив Готьє, не заплативши йому $20 тисяч за роботу в будинку в Малібу, електрик повернувся по гроші, але Томмі зустрів його з дробовиком, наказавши покинути ділянку. Це розлютило Готьє, і він вирішив помститися. Точний спосіб розтину сейфа залишається загадкою. За однією версією, Готьє накинув на себе шкуру і повзком дістався сейфа, щоб на камерах відеоспостереження здавалося, ніби це собака, і вивіз його на вантажівці. Томмі Лі та Памела Андерсон подали позов проти Готьє та компанії, яка його найняла, але витоку відео запобігти не вдалося.

Памела Андерсон: фільмографія

Після виходу секс-відео, актриса частіше з'являлася в пародіях на себе. Вона стала головною зіркою комедійного екшн-серіалу VIP (1998–2002). А також озвучила головну героїню мультсеріалу Стена Лі "Стріпперелла" (2003-2004) про супергероїну-стриптизерку, а також зіграла роль тусовщиці, яка влаштовується на роботу до книгарні в комедійному серіалі "Штабеля" (2005-20.

У 2003 році Андерсон повернулася до ролі Сі Джей Паркер у фільмі "Рятувальники Малібу: Гавайське весілля" і зіграла стриптизерку, яку прийняли за вбивцю, у комедійному фільмі "Блондинка та блондинка" (2008). Вона також знімалася у численних реаліті-шоу, включаючи "Великий брат" та "Танці із зірками". У 2006 році Андерсон зіграла саму себе у пародійному фільмі «Борат», в якому Саша Барон Коен зіграв репортера з Казахстану, який надивився "Рятувальників Малібу" і хоче знайти Памелу та одружитися з нею.

Памела Андерсон зараз

Памела Андерсон зараз
Фото: Памела Андерсон, instagram.com/pamelaanderson/

2022 року Андерсон знову опинилася в центрі уваги. Стрімінговий сервіс Hulu випустив серіал "Пем і Томмі", який розповів про перший шлюб актрисі та "секс-скандалі". Після цього Андерсон, заручившись підтримкою синів, випустила документальний фільм про цю історію на Netflix.

2023 року Памела Андерсон відмовилася від макіяжу. Більше того, вона зізналася, що нарешті не має жодного бажання змінювати свою зовнішність і нарешті прийняла себе. Пластичні операції зі збільшення, а потім і зменшення грудей, ринопластики, SMAS-ліфтинг обличчя та уколи краси залишилися в минулому — актриса вирішила старіти природно.

Також у 2023 році Андерсон написала автобіографію "Кохання, Памела: мемуари в прозі, поезії та правді".

2023 року Памела Андерсон відмовилася від макіяжу. Більше того, вона зізналася, що нарешті не має жодного бажання змінювати свою зовнішність і нарешті прийняла себе. Пластичні операції зі збільшення, а потім і зменшення грудей, ринопластики, SMAS-ліфтинг обличчя та уколи краси залишилися в минулому — актриса вирішила старіти природно.

2024 року Памела Андерсон анонсувала вихід власної книги рецептів.