Віктор Павлік: досьє на співака, який потрапив у скандал через сторіз дружини

Досьє
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Павлік Віктор
Фото: Віктор Павлік, instagram.com/viktorpavlik/

Особисте життя Віктора Павліка важко помістити в один матеріал, але ми спробували це зробити

Віктор Павлік — український співак, Народний артист України, автор відомих хітів та частий гість світських хронік. Редакція Хочу! публікує досьє на виконавця "Шикидим". В ньому — біографія та особисте життя Віктора Павлика

Професія: співак
Дата народження: 31 грудня 1965 року
Вік: 58 років
Знак зодіаку: Козоріг
Місце народження: Теребовля, Україна
Зріст: 1,63 м
Сімейний стан: одружений
Найкращі роботи: "Шикидим", “Ти подобаєшся мені”
Нагороди: Народний артист України, Заслужений артист України
Соц. мережі: Instagram

Віктор Павлік: біографія

Related video
Віктор Павлік
Фото: Віктор Павлік, instagram.com/viktorpavlik/

Павлік Віктор Франкович народився у місті Теребовля Тернопільської області 31 грудня 1965 року. З дитинства майбутній Народний артист України захоплювався музикою і вже в 4 роки взяв до рук гітару. Далі — більше. Створення власного ВІА "Міраж-2", робота в Тернопільській філармонії, гурт "Анна-Марія" та, власне, сольна кар'єра.

Освіта

Віктор Павлік
Фото: Віктор Павлік, instagram.com/viktorpavlik/

Віктор Павлік кілька років навчався в Горішніх Плавнях, в ПТУ №18. Згодом закінчив Теребовлянське культурно-освітнє училище та отримав спеціальність диригент хорового колективу, вокаліст, а також кафедру співу КНУКІМ.

Віктор Павлік: родина

Віктор Павлік і Павло Павлік
Фото: Віктор Павлік та його син Павло, instagram.com/viktorpavlik/

Віктор Павлік був одружений чотири рази. Стільки ж разів співак став батьком. В першому шлюбі народився син Олександр, в другому — донька Христина, в третьому — син Павло, який, на жаль, не зміг перемогти рак та пішов з життя на 22 році життя. А в 2021 році Павлик вчетверте став батьком — молода дружина подарувала співаку сина Михайла.

Віктор Павлік: особисте життя

Віктор та Олександр Павлік
Фото: Віктор Павлік та його син Олександр, instagram.com/viktorpavlik/

Віктор Павлік одружився вперше, коли йому було лише 18 років. Його обраницею стала Лідія. У цьому шлюбі, 22 квітня 1984 року, народився син Олександр, який пішов по стопах батька-співака. Він також брав участь у талант-шоу і став артистом. Зараз Олександр одружений і виховує сина.

Другою дружиною Віктора стала Світлана, уродженка Узбекистану. Кажуть, що роман між ними почався ще до народження первістка співака. Пара прожила разом 8 років. У 1987 році в них народилася донька Христина, яка згодом подарувала співаку онука.

Третя дружина Павілка — Лариса Созаєва. Вони зустрілися наприкінці 90-х в Тернопільській філармонії, де Лариса танцювала в ансамблі "Надзбручанка". Пара одружилася, але у 2008 році розлучилася. Через чотири роки вони знову одружилися, проте в 2016 році остаточно розірвали стосунки. Цей шлюб став найтривалішим у житті співака — понад 20 років.

Віктор Павлік дружина
Фото: Віктор Павлік та Катерина Реп’яхова, instagram.com/viktorpavlik/

Однак, за словами Созаєвої, ще в шлюбі з нею Віктор почав зустрічатися зі своєю майбутньою четвертою дружиною, Катериною Реп'яховою. Катерина молодша за Віктора на 28 років.

Пара познайомилася 4 листопада 2015 року через спільного друга. Дівчина, яка з дитинства була фанаткою Віктора, планувала відвідати його концерт в Одесі, але друг запропонував поїхати з нею на виступ у Миколаєві. Випадково вони зупинилися в одному готелі, і їхні номери були сусідніми.

Михайло Павлік
Фото: Віктор Павлік з сином Михайлом, instagram.com/viktorpavlik/

У грудні 2019 року Віктор освідчився Катерині, а 29 травня 2020 року вони одружилися. 15 червня того ж року у них народився син, якого назвали Михайлом.

Кар’єра

У 1984-1986 роках Віктор Павлік проходив службу в Радянській армії, де заснував ВІА "Міраж-2". Ансамбль успішно виступав перед солдатами й офіцерами в різних частинах, брав участь в конкурсах солдатської й комсомольської пісні та здобував в них перемогу. Останні півроку служби Віктор обіймав посаду художнього керівника полку.

Після демобілізації та закінчення Теребовлянського культурно-освітнього училища та отримав запрошення на роботу в Тернопільську обласну філармонію.

У 1992 році заснував гурт "Анна-Марія", який здобув перемогу на багатьох всеукраїнських та міжнародних фестивалях. У 1994 році їхня пісня "Ти подобаєшся мені" стала найкращим ліричним шлягером України, а гурт визнали кращим поп-гуртом.

У 1995 році Віктор залишив "Анну-Марію" і переїхав до Туреччини. Там працював у складі групи "Мідас", де з'явився хіт "Шикидим", з яким Павлік повернувся до України у вересні 1996 року.

У 1997 році вийшов його перший сольний альбом Павліка "Шикидим". Саме тоді з’явилася легендарна пісня "Ні обіцянок, ні пробачень", яка принесла Віктору величезну популярність. 

У 2007 році вийшов сингл "Город зеленого цвета", який став популярним у багатьох країнах, і було створено понад 100 реміксів. У цей період також вийшов альбом "Унесенные любовь".

За свою кар’єру він дав понад 4000 сольних концертів у різних країнах світу. Найбільший концертний тур відбувся у 2003 році у 20 штатах США.

У 2012 році вийшов сингл "Приречений на любов", а у 2015 році Віктор випустив англомовний альбом No promises no forgiveness, який представив у форматі акустичного концерту на Бізнес Радіо.

Наприкінці 2015 року він зібрав новий гурт Pavlik OverDrive, який презентував оновлену програму з його найкращими піснями в стилі поп-хард-рок.

Компромат

У 2023 році Віктор Павлік опинився у центрі скандалу через сторіз Катерини Реп'яхової. Дружина Віктора Павліка опублікувала в Instagram відео, в якому їхала Південним мостом в Києві зі спеціальною перепусткою. Поїздку мостом для спецтранспорту Катерина назвала подарунком. Все б нічого, але з'ясувалося, що Павлік не мав підстав на отримання цього документу. До того ж, пильні користувачі соціальних мереж помітили, що Віктор Франкович їде за кермом без ременів безпеки.

Згодом у Павліка забрали спецперепустку, а Реп'яховій довелося вибачитися за відео.

Не обійшлося і без скандалів між колишньою та нинішньою дружинами та самим співаком. У 2021 році Лариса Созаєва повідомила в соцмережах, що її колишній чоловік Віктор Павлік намагається виселити її з квартири, що сильно позначилося на її здоров’ї. Вона записала відео, в якому розповіла про різку втрату ваги через стрес. За словами Лариси, Віктор хоче позбавити її житла, де вона проживала разом із їхнім сином Пашею. Реп'яхова ж звинувачувала Созаєву в тому, що Лариса хоче зруйнувати бізнес екс-супруга.