TOM SODA презентував трек-маніфест "Щасливі люди" на підтримку ЛГБТ-спільноти (ВІДЕО)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

TOM SODA "Щасливі люди": співак випустив трек на підтримку ЛГБТ-спільноти та Місяця гордості
Співак TOM SODA. Фото: пресслужба

"Це — про кожного з нас" (с)

Співак TOM SODA презентував соціальний трек-маніфест “Щасливі люди” з нагоди Місяця гордості. Він покликаний нагадати про те, що всі ми рівні незалежно від гендеру та сексуальної орієнтації . Деталі — далі у нашому матеріалі.

Пісня “Щасливі люди” присвячена Kyiv Pride. За словами виконавця, це було імпульсивне рішення.

Гортаючи стрічку, я побачив допис про те, що розпочався місяць прайду. Цей пост мене дещо обурив, адже він був побудований на концепції, що ЛГБТ-пари — це начебто тільки про естетику. Безумовно, естетика важлива, але, на мою думку, це перш за все про живих звичайних людей, які можуть бути ким завгодно, мати різний вигляд, в тому числі й не як “із глянцю”, та при цьому бути щасливими. Й мати право на прийняття,
— каже TOM SODA.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Разом із синглом “Щасливі люди” вийшов і відеокліп. У фільмуванні було залучено кілька київських локацій: колесо огляду на Контрактовій площі, Пішохідний міст і Труханів острів.

Цією відеороботою я хочу підтримати українців, що у темні часи знаходять своє щастя завдяки світлу та любові у своїх серцях. Навіть попри суспільний тиск,
— додає артист.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Співак зазначив, що його трек “Щасливі люди” покликаний, зокрема, підтримати законопроєкт про цивільні партнерства. Каже: це важливий крок на шляху до цивілізованого суспільства.

Мене дивує, що Конституція захищає, приміром, права релігійних людей, але повністю ігнорує права сексуальних меншин. Ці люди також хочуть і можуть створювати родини, але чомусь не мають на це законного дозволу,
— каже TOM SODA.

Загалом же новий трек виконавця може бути не просто черговою піснею про любов, а стати стейтментом для тих, хто має право на щастя незалежно від статі, орієнтації чи віку.

А це — про кожного з нас. Ми щасливі люди, бо маємо в серці почуття. Якщо ми відчуваємо — значить, ми живі,
— наголошує TOM SODA.

На думку співака, ця пісня набуває нового сенсу для представників ЛГБТ-спільноти, які змушені ховати своє кохання від сторонніх очей і навчилися бути щасливими попри відсутність прав та суспільний тиск.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, напередодні у Києві вперше після 2-річної паузи пройшов Марш КиївПрайд. А днями Оля Полякова різко висловилася про Місяць Прайду. Що саме обурило співачку — дізнавайтеся на Хочу!