Пісня "Спробую" гурту "Подолія" став саундтреком до короткометражки "Ядерне чаювання", який прославив Україну на світовій арені (ВІДЕО)

Музика
637
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Гурт "Подолія" представив саундтрек до фільму "Ядерне чаювання": слухати онлайн
Фільм "Ядерне чаювання": офіційний трейлер т а саундтрек. Фото: youtube

Все, що варто знати про цей фільм, гурт та їхню нову пісню

Зовсім нещодавно Злата Огнєвіч презентувала саундтрек до фільму “Конотопська відьма”, який вийде у прокат вже цього літа. А сьогодні стало відомо про створення пісні-саундтреку до короткометражного фільму “Ядерне чаювання” молодого кінорежисера Дмитра Масіброди українським гуртом “Подолія”. Деталі — вже у нашому матеріалі!

Пісня “Спробую” була створена спеціально на замовлення кінорежисера. Дмитро поділився своїми побажаннями та розповів сюжет, який виявився досить цікавим: велика сім`я отримує сповіщення ядерної небезпеки, в результаті всі опиняються в одній квартирі, без можливості виходити на вулицю. Під тиском хвилювань та страху смерті герої почали відкриватись, проявляти себе справжніми, почали відкривати свої шокуючі таємниці. Ніби й не страшно, все одно це останні години життя, от тільки бомбу знешкодили, а жити потрібно якось продовжувати, попри всі зроблені помилки…

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після почутого одна зі співзасновниць гурту “Подолія” — Марина Подолян — одразу взялась за написання пісні. Було очевидно, що вона мала бути досить драматичною, але без ноток надії та позитиву в кінці не обійшлось. Після цього співачка створила вокальні партії, на основі яких другий учасник гурту — Павло Подолянець придумав прекрасний інструментал для акустичної гітари, яка є головною учасницею кожної пісні.

Додамо, що фільм “Ядерне чаювання” успішно прославив Україну на світовій арені та зайняв перші місця на кінофестивалях у Франції, Америці та Каннському кінофестивалі.

📌 ДЛЯ ДОВІДКИ:

Гурт “Подолія” був заснований Павлом Подолянцем та Мариною Подолян у січні 2022 року у Києві. Першою спільною піснею став трек “Почуй”, а після початку повномасштабки народилась пісня “Поки”.

У цей період учасники гурту переїхали у Львів, де познайомились із гітаристом Денисом Рибальченко (DenJazzMan). Завдяки йому гурт розпочав роботу з Романом Грисюком (CRYBYE), а після початку співпраці була створена студійна версія пісні “Предки”.

У період між 2022 і 2024 роками гурт виступав на вулицях і у закладах Львова, брав участь у щорічному фестивалі Свято музики. А у квітні цьогоріч Павло та Марина повернулись до Києва. 10 липня 2024 року — на День народження Павла — гурт організував благодійний концерт для військового збору на потреби бригади “Азов” за участі барабанника Максима Кондратенка та гітариста Дениса Рибальченко, й успішно закрили збір! 🙏😌

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями у прокат вийшла ще одна гідна захвату стрічка — анімаційна драма “Кріпачка”. Цей фільм вдалося створити завдяки копіткій праці польських режисерів Дороти Кобєля та Г‘ю Велчмана, попередній фільм яких номінували на “Оскар”, а також роботі сотні художників, які впродовж 4 років малювати близько 85 тис. картин для цієї драми!