Скандал у Міноборони: музика для додатку "Армія +" створена артистом, який втік з України

Музика
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Для додатку Міноборони використали музику артиста, який втік з України
Музикант Koloah. Фото: instagram.com/koloah

Музика для додатку Міноборони викликала особливу увагу, адже трек створив музикант, який так і не повернувся з гастролей

Міноборони України опинилося в епіцентрі скандалу після того, як стало відомо, що музику для додатку "Армія +" було замовлено у музиканта Koloah, який не повернувся в Україну з гастролей. Як на це відреагувала креативна компанія, яка займається запуском додатку — розповідаємо на Хочу!

Мова йде про виконавця Koloah. Він, отримавши дозвіл Мінкульту на виїзд для благодійних концертів на підтримку України, вирішив залишитися за межами країни. Іронія полягає в тому, що саме його творчість обрала креативна компанія для презентації нового додатку “Армія +”.

Related video

Після презентації користувачі Мережі обурилися, що для додатку Міноборони був використаний трек, автор якого отримав дозвіл від Мінкульта та згодом втік з України. Коли ця інформація стала відомою громадськості та викликала хвилю обурення, компанія перепросила, запевнивши, що трек використали лише раз і більше не планують його застосовувати.

Друзі, ми дійсно “тупанули“. Незнання того, що музикант Koloah перебуває за кордоном, не звільняє нас від відповідальності за вибір його для написання музики. За що ми просимо вибачення у свідомого суспільства та насправді дякуємо, що підсвітили це питання,
— йдеться у повідомленні isd group.
Скандал з додатком Армія +
Фото: скриншот

Зазначимо, що спочатку артист Koloah отримав офіційний дозвіл на виїзд за кордон заради благодійності на користь ЗСУ. Проте музикант так і не повернувся в Україну під час війни. А от як саме блогер Олександр Волошин втік в Іспанію — поки невідомо.