Моторошний сон і реальність війни: Надя Дорофєєва зачепила за живе у новій пісні (ВІДЕО)

Музика
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Надя Дорофєєва премʼєра пісні Колискова 2022
Надя Дорофєєва. Фото: кадр з кліпу

Надя Дорофєєва завершила роботу над піснею "Колискова 2022" після трагічної події, яка сколихнула всю країну

Українська співачка Надя Дорофєєва, яка пожалілася на проблеми зі здоровʼям, представила свій перший повноформатний альбом, який став справжньою подією для шанувальників. Особливо зворушливою виявилася пісня "Колискова 2022", яку артистка присвятила всім матерям України.

Ця композиція глибоко вразила слухачів і змусила багатьох плакати, адже в ній відчувається увесь біль, пережитий за останні роки. Трек "Колискова 2022" Надя розпочала писати ще у 2022 році, коли події повномасштабної війни сколихнули всю країну. Закінчити роботу над піснею вона змогла лише влітку 2024-го, після трагічного обстрілу лікарні "Охматдит". Ця подія знову нагадала їй про той жах, який доводиться переживати українцям, і надихнула завершити композицію, що стала символом боротьби та витримки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Разом з альбомом, Надя презентувала кліп на "Колискову 2022", знятий у жанрі горор. Відео показує сон матері, яка намагається врятувати свою дитину від темряви, що поглинає навколо все світле і добре. Моторошна атмосфера кліпу підсилює враження, а прийом повторення у відеоряді передає відчуття замкненого кола, в якому опинилася наша країна через безперервні обстріли та повітряні тривоги.

Вважаю зараз важливим дати від себе саме таку пісню, яка увібрала весь мій біль і рефлексію. Для мене українські мами — це найсильніші жінки всесвіту, які щодня переживають за життя своїх дітей, піклуються про них і роблять все задля того, щоб їхні діти жили добре в будь-яких умовах. У кожну епоху мами співали дітям колискові. Сьогодні, у нашій країні, вони співають, щоб заглушити звуки сирен і гармат…
— коментує Надя Дорофєєва.

До нового альбому Наді Дорофєєвої увійшло 12 треків, кожен з яких відображає різні емоційні стани та переживання співачки. Значна частина пісень створена у співпраці з її чоловіком Мішею Кацуріним. Вони писали музику в різних умовах: під час повітряних тривог, за кордоном, в студіях, і навіть у бомбосховищах. Кожен трек альбому — це окрема історія, яка відображає життя українців під час війни.

Цей альбом — моя віддушина, а написання пісень — те, що рятувало мене від нашого страшного сьогодення. Весь цей час, вперше за своє доросле життя, я по-справжньому поринула у музику, яка мене вивільнила. Тут зібрані дуже різні мої емоції, різні стани…Я дозволила собі приймати себе різною, довіряти собі, бути собою, неідеальною. Дозволила собі нарешті відкрити душу і просто говорити через свої пісні,
— каже артистка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше 34-річна Надя Дорофєєва припідняла сверта, аби показати нове мінітату на тілі. Артистка зробила парне тату з коханим та вже показала результат.