"О, вогник! Жарко-жарко!": найдивніший тренд у ТікТок приносить блогерці шалені гроші, а її цитати дійшли до лінії фронту

Новини шоубізнесу
648
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Навіть якщо ви тільки вчора встановили ТікТок, не здивуємося, якщо у ваших рекомендаціях уже встигла засвітитися Аріша Лінр. У гонитві за американськими трендами, вона стала однією з найбільш обговорюваних блогерок України, а її "О, вогник! Жарко-жарко!" — темою для дискусій про деградацію і добіркою свіжих мемів. У чому суть її "феномену" — розповідаємо на HOCHU.ua!

Тривалий час серед головних відеотрендів у Мережі були ASMR. Напевно алгоритми ТікТока не раз пропонували вам послухати чиєсь плямкання, скрегіт та інші дивні (часто тригерні) звуки, передає  unian.

Однак влітку 2023-го в тренди увірвався новий контент — NPC-стріми. Як і більшість нововведень, цей родом зі США, а його суть полягає в тому, щоб за донати по колу повторювати низку дій та/або фраз. Як результат — блогери набивають кишені, а глядачі — керують діями інфлюенсерів.

Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
@arisha_linr Підтримайте підпискою холостячку інст arisha_linr #україна #юмор ♬ оригінальний звук - Arisha_linr

Як за один ефір можна підняти велику суму на NPC-стрімах

Як показує практика, у соцмережах можна вдало монетизувати все, без винятку. Тому блогери почали копіювати персонажів із відеоігор, повторюючи одні й ті самі рухи. Працює все просто: глядачі поповнюють свій баланс у ТікТок, а після — дарують подарунки блогерам у прямих ефірах. Ті, своєю чергою, озвучують і супроводжують донати низкою дій. Наприклад, коли блогерці Cherry Crush відправляють морозиво, вона реагує на це фразою "ice cream yum", а отримуючи хот-дог — зображує, ніби вона його їсть.

Монети в ТікТок конвертуються в алмази, які можна вивести на банківську карту або гаманець. Такий спосіб є одним із небагатьох, коли блогер може офіційно заробити в соцмережі, при цьому не вдаючись до реклами товарів або компаній. Подейкують, що канадка Pinky Doll таким чином може всього за день заробити близько 2-3 тисячі доларів.

Чому люди дивляться її стріми? Сама вона це пояснює так:

На цих стрімах усе відбувається швидко, багато повторюваних дій. Тому люди залишаються і дивляться, що буде далі, чи не зламаюся я і чи не помилюся через велику кількість гіфтів.

Аріша Лінр інтегрувала NPC-стріми в український ТікТок і стала мемом про який говорять навіть на фронті

Українська блогерка Arisha_linr довго експериментувала з контентом, однак величезну популярність їй принесли саме NPC-стріми. Попри те що багато глядачів висловлюють своє здивування і називають такий контент деградацією, сама вона заробляє на трансляціях немаленькі суми.

@arisha_linr Підтримайте мене підпискою Мій інстаграм arisha_linr #юмор #україна ♬ оригінальний звук - Arisha_linr

Серед найпопулярніших дій Аріші — реакція на віртуальну шоколадку, коли вона каже "Ам, дупця росте", а також фраза, що вже стала мемом, "О, вогник! Жарко-жарко! ґґґ".

До слова, остання навіть полюбилася українським військовим. Так, нещодавно в Мережі завірусилося відео, на якому бійці ЗСУ запускають балістичні ракети великої дальності ATACMS, озвучуючи при цьому: "О! Вогник! Жарко-жарко. Від таких "вогників" у рашиків починається: ґґґґ".

Увага, відео містить нецензурну лексику! (18+)

@_warbarbie_ #нгу #вогник #жарко #донбас ♬ оригінальний звук - sergo54
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше скандальний ТікТок-інструктор Алі Шехайтлі сплутав "сво" з війною, за що отримав на горіхи від українців. Чому навколо Інструктор.UA зібралося так багато хейту ми розповідали в нашій статті.