"Ці книжки мали пахнути типографською фарбою, а пахнуть горем": Олена Зеленська відвідала фестиваль "Книжковий Арсенал" (ФОТО)

Новини шоубізнесу
2 814
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Олена Зеленська
Фото: Офіс Президента України

Перша леді також придбала кілька видань для себе

Перша леді України Олена Зеленська, яка відвідала бібліотеку Сербії, потішила своєю присутністю на XІІ Міжнародному фестивалі “Книжковий Арсенал”. Подробиці - в нашому матеріалі.

Цього року вище вказаний фестиваль реалізовувався в рамках теми та метафори "Життя на межі". Дружина шостого президента мала змогу оглянути стенди провідних вітчизняних видавництв.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особливий фокус варто зробити на символічній експозиції згорілих видань "Книжки, які знищила росія". Олена зазначила, що ці книги мали б пахнути фарбою, але від них іде запах горя.

Важливо говорити не тільки про літературу, а й про те, як росія нищить українську культуру та людей, що її творять. Адже росії не вперше спалювати наші книжки разом із бібліотеками, крамницями, музеями. Ці книжки мали пахнути типографською фарбою, а пахнуть горем,
– розповіла дружина Зеленського.

Зеленська також зауважила, що не могла не придбати кілька книг, які вціліли. Відтак, вибір першої леді був доволі широким.

Це “Ізмарагд княгині Несвіцької” Олександра Ірванця та “Мисливці за щастям” Валерія Пузіка.Відомо: ніхто не повертається з «Арсеналу» без стосу нових книжок. У час українського спротиву агресії йдеться вже не тільки про читання, а й про солідарність із нашою творчістю і про збереження нашого слова. Ось мій вибір цього року. Переважно в ньому книжки про те, що переживаємо зараз. Досвід українців і українок, ветеранів оборони та цивільних, який уже став якісною художньою літературою . “Вірші та пісні” полеглого на війні поета Гліба Бабіча, “Форпост Охтирка” Євгенії Подобної, “Потяг прибуває за розкладом. Історії людей і залізниці” Марічки Паплаускайте (автор передмови –британський актор, письменник, режисер і пасажир Укрзалізниці Стівен Фрай), “Дім для Дома” Вікторії Амеліної – письменниці, вбитої російським обстрілом за кілька днів після “Книжкового Арсеналу” 2023 року…
- резюмувала Зеленська.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те як Олена Зеленська розповіла, як відображається війна на її дітях. Перша леді зазначила, що не вважає життя своїх дітей нормальним.