Олегу Сенцову - 48: 4 повнометражні стрічки режисера, які вже встигли увійти в історію вітчизняного кіно

Новини шоубізнесу
3 255
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Олег Сенцов попри те, що служить на фронті не забуває про справу свого життя
Фото: Скриншот Facebook

Сенцову вдається створювати такі фільми, які користуються успіхом не тільки в Україні, а і за її межами

Відомому українському режисеру та військовослужбовцю Олегу Сенцову виповнюється 48 років. Незважаючи на те, що Олег пробув у росії 5 років у полоні, він знову відправився захищати Україну на фронт. Нещодавно український кінотворець розповідав, що саме побудило його відправитися на передову.

Проте, навіть у такій страшні для всієї країни дні, Олег намагається не лише виконувати свій чоловічий обов'язок, а й продовжує підкорювати нові вершини у справі усього свого життя. Сенцову вдається створювати такі стрічки, які користуються успіхом не тільки в Україні, а і за її межами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зазначимо, що творчий шлях іменинника розпочався ще 16 років тому. Тоді Олег став одним із засновників компанії “Край Кінема”, і вже в тому ж році чоловік зняв короткометражний фільм. Щоправда, він був навчальним. Тож з нагоди дня народження видатного режисера пропонуємо вам познайомитися із повнометражними фільмами, які він зняв.

"Гамер"

В основі даного фільму лежить розповідь про сімферопольського підлітка-геймера Олексія. Хлопчик прагне знайти ту саму гармонію між віртуальним світом та реальним життям. За сюжетом стає зрозуміло, що хлопчина заграється.

"Номери"

Цей фільм створена на основі однойменної п'єси Сенцова його суть полягає втому, що 10 головних героїв вимушені підкорюватися правилам, які їм диктує правитель на ім'я Нуль. Доля герої, у яких немає імені, вирішується певною системою. Відтак, вони вимушені жити кожний день не за законом. Варто зауважити, що цей фільм створювався тоді,коли Сенцов перебував у рф за ґратами.

"Носоріг"

Цю стрічку було профінансовано державою у 2013 роц.і знімальний процес було розпочато у 2020-му. Фільм розповідає про бандит, який живе у епоху 90-их. Зокрема, у стрічці вдало показано перехід від Радянського Союзу до демократичної та вільної країни. Головний герой обдумує події зі свого життя та приходить до висновку, що кожна з них мала неабияке значення. Варто додати, що цей фільм було визнано найкращим художнім фільмом на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

"Реал"

Прем'єра цієї документальної стрічки відбулася у кінці червня поточного року в рамках кінофестивалю у Карлових Варах. Основна мета фільму - показати війну такою, якою вона є насправді. Варто зауважити, що сама стрічка створювалася доволі випадково.Отож, те, що бачать глядач - це кадри, які Олег Сенцов зняв за допомогою камери GoPro, якою користуються військові. Коли він побачив чималий файл на своїй камері, то вирішив його перетворити у фільм.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як український режисер Олег Сенцов на кінофестивалі Карлових Варах зустрівся з президентом Чехії. За словами артдиректора фестивалю Карла Оха показ фільму Сенцова є своєрідним актом солідарності з українцями, які воюють з агресором.