"Вона закохувала в українську ідентичність": Христина Соловій вшанувала памʼять Ірини Фаріон на сцені ATLAS UNITED

Новини шоубізнесу
631
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ірина Фаріон померла після замаху
Ірина Фаріон. Фото: скриншот з інтервʼю

Артистка висловила співчуття рідним покійної Ірини Фаріон, на яку вчинили напад біля власного будинку

На новину про трагічну смерть Ірини Фаріон відреагувало чимало артистів та публічних людей. Та на сцені музичного фестивалю ATLAS UNITED теж не обійшлося без згадки про відому мовознавицю, яка пішла у засвіти після скоєного замаху.

Співачка Христина Соловій вшанувала памʼять Ірини Фаріон на наступний день після трагічних подій. Перед початком фестивалю артистка зробила це у своїх соцмережах. Співачка наголосила, що мовознавиця боролася за розвиток української ідентичності та висловила співчуття всім рідним та близьким Ірини Фаріон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Христина Соловій прокоментувала смерть Ірини Фаріон
Ірина Фаріон померла. Фото: скриншот

Проте і на сцені Атласу Христина Соловій не змога не висловитися щодо трагічної звістки. Артистка чуттєво вшанувала памʼять філологині та зазначила, що своєю любовʼю до всього українського вона відрізнялася поміж всіх нас.

Сьогодні було багато згадок про те, що вона означала, і дуже багато з них починалося зі слів: “Як би ми не ставились до Ірини Фаріон”, “Якою б не була Ірина Фаріон”… Але я хочу сказати вам, що вона була такою, якою ми самі боїмося собі дозволити бути. Вона любила українську ідентичність у собі так, і закохувала в неї так, як це мало хто вміє. Поважаємо і памʼятаємо. Вічна пам’ять Ірині Фаріон,
— сказала зі сцени Христина Соловій.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, 19 липня на Ірину Фаріон вчинили замах прямо біля її будинку. Незнайомець, який втік з місця подій, вистрілив мовознавиці у голову. Ірину терміново госпіталізували, та, на жаль, врятувати її не вдалося.