Відомий український актор зізнався, як після спілкування з бійцями Азов відмовився грати військових

Новини шоубізнесу
1 624
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Максим Самчик відмовляється грати військових - чому
Максим Самчик. Фото: instagram.com/__samchyk__

Максим Самчик зізнався, як ставиться до сучасних художніх фільмів про війну

Зірка "Коли падають дерева", "Перші ластівки", "Ботоферма" та інших відомих українських проєктів Максим Самчик не приховує, що намагається бути завжди готовим до того, аби при потребі взяти зброю до рук та стати на захист України. А от у кіновсесвіті 26-річний актор відмовляється вдягати військову форму. З чим повʼязане таке рішення — дізнавайтеся на Хочу!

В інтервʼю Аліні Доротюк Максим Самчик пояснив, що відмовляється від художніх проєктів про війну. Актор вважає, що у них поверхневий сценарій, через що актори не можуть передати свої почуття та емоції в кадрі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ба більше, одного разу на майданчику Самчику довелося працювати зі справжніми військовими. І вони були не в захваті від того, що відбувалося на зйомках.

Я беру "Тільки живи" Заза Буадзе. Ну, це моя суб'єктивна думка. Коли там був на проєкті, ти розумієш... Там з груповки були хлопці-азовці. Вони з нами там бігали. Ми спілкувалися, і вони кажуть: "Ви таку ф*гню знімаєте. Ви знімаєте про мою професію". І я такий: "Мда…"
— пригадав Максим Самчик.

Актор підкреслив, що не вважає, нібито актори не мають право грати військових на великих екранах. Проте сам він поки не розглядає такі ролі.

На це потрібні величезні гроші й величезний проміжок часу, щоб актор цьому навчився, щоб це зняли досить детально, художньо, осмислено. Взагалі питання, чи варто це зараз знімати. Про це вже багато говорили. Я думаю, що про цю війну зараз час документалістики, а не художнього кіно. Конкретно про військові якісь події, трагедії й так далі. Це акторська професія, грайте. Я просто собі так вирішив,
— резюмував актор.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно Тіна Кароль пройшла військовий вишкіл з ветеранами "Азову". Знаменитість знову показалася у військовій формі на навчаннях.