"Я ніколи не обіцяла": Світлана Лобода зізналася, чому вона продовжує співати російською

Новини шоубізнесу
593
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Світлана Лобода наразі мешкає у Ризі
Фото: Скриншот Instagram

Співачка зізналася, коли востаннє була в Україні

Відома українська артистка Світлана Лобода, яка заспівала для Grammy, детально пояснила своє ставлення до російської мови. Подробиці - в нашому матеріалі.

Зокрема, Лобода зізналася, чому попри третій рік вона продовжує виконувати російськомовний репертуар. Зауважимо, що досить довгий період часу Світлана мешкала та працювала у рф. Проте, після початку повномасштабної війни у 2022 році вона прийняла рішення виїхати до Європи та відмовитися від гастролей в росії.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як говорить Лобода, вона засуджує путінський режим, адже її совість не дозволила б вчинити інакше. Проте, в інтерв'ю виданню Фокус Лобода заявила, що не планує відмовлятися від своїх хітів. Іншими словами не хоче навіть перекладати їх на українську мову.

Ви бачите, що мої колеги з України, які побудували менш успішну кар'єру, там залишилися і спокійно працюють, хоч і деградують — і творчо, і духовно. Так от, цього я боялася найбільше — моральної деградації, а також мук совісті, які, я впевнена, мене б знищили. Що стосується російськомовних пісень — то я вже давно поставила крапку в цьому питанні в попередніх інтерв'ю. Я ніколи не обіцяла, що відмовлюся від них. Я не пов'язую громадянську позицію з мовним питанням. Якщо ми будуємо суспільство демократичне, то нехай кожен висловлює свої думки як йому хочеться і йому за це нічого не буде.
- зазначає артистка.

Наостанок співачка також зізналася, коли останній раз відвідувала Україну. Нині Вона живе у Латвії (Ризі), але говорить, що доволі часто буває на батьківщині. Ба більше, Лобода їздила на Харківщину, де зустрічалася з військовослужбовцями.

В Україні була два тижні тому. Весь мій продакшн пісень, кліпів, постановок завжди складався в основному з українців, це був і є мій творчий хаб, так би мовити. Також мене запрошують на різного роду благодійні заходи, виступи, корпоративи. Протягом тижня була в Харкові поблизу лінії фронту. Підтримувала таким чином військових на нулі – морально, і не тільки,
- поділилася Лобода.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Світлана Лобода сильно травмувалася на зйомках кліпу на знімальному майданчику. Співачку так сильно штовхнули, що наслідки виявилися досить серйозними.