Раміна провела розслідування втечі Волошина за кордон: що вдалося з'ясувати (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
1 017
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Раміна записала відео-викриття про Олександра Волошина. Фото: пресслужба

Раніше блогер проговорився їй про свою можливу втечу з України

Днями на YouTube-каналі журналістки Раміни Есхакзай RAMINA вийшов новий випуск у незвичному форматі. Він присвячений розслідуванню, пов'язаному зі скандальним блогером Олександром Волошиним, який нещодавно втік з України, а днями ще й пожалівся на “українську мафію”, яка заважає йому нормально жити у Польщі.

Вперше на каналі Раміни показують докази неправдивих свідчень Волошина стосовно його волонтерських відряджень та викривають схеми, що допомогли блогеру вивезти майно та втекти за кордон. До нового випуску увійшли цитати з неопублікованого інтерв’ю з Олександром, записаного у травні 2024 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Далі пропонуємо переглянути у текстовому форматі найважливіші моменти зі свіжого випуску Раміни.

🔷 Раміна дізналася, хто допоміг Волошину вивезти його авто з країни 

Я проти того, щоб люди з низькими моральними цінностями користувалися привілеями, які мають волонтери, й виїжджали на відпочинок. Ми списалися з Олександром. Я кажу: “Якщо ти був у Мексиці, то або не записуймо інтерв'ю, або я про це обов'язково спитаю і скажу, що це жахливий вчинок. Але не обманюй”. Він відповів, що не їздив до Мексики.

3 квітня Олександр Волошин перестав декларувати свої доходи. На початку червня він вивіз з України свій перший мерседес і повернувся на попутці. 2 липня він продав свою квартиру на 43 м² за 2 млн грн. 4 липня з'явилася інформація про те, що Волошин втратив усі свої гроші. За його словами, він мав поїхати до Бердичева і все “розрулити”. Він поїхав після Бердичева, напевно, до Києва, а потім транзитом до Іспанії.

Олександр Волошин остаточно виїхав з України 31 липня, а 1 серпня його мама вивезла його другий Мерс. 18 серпня 2024 року бабуся та дідусь теж виїхали з країни. Також до виїзду за кордон Волошин продав дві свої квартири за процедурою "перевідступу" (інакше це ще називається “переуступка” квартири — це укладення договору, за яким продавець передає покупцю право витребувати нерухомість у забудовника — ред.). 

🔷Раміна довела, що Олександр Волошин відпочивав у Мексиці після 24 лютого 2022 року

Я написала дівчині-іноземці, яка була в Мексиці й опублікувала спільне фото з Волошиним. Дівчина підтвердила, що дійсно була з блогером. Остаточно зрозуміла, що Саша мені бреше, коли я подивилася дату виїзду за кордон, і це було 27 грудня, а повернувся він 17 січня. Він поїхав поїздом і повернувся поїздом. Як можна поїхати за авто для ЗСУ поїздом і так само повернутися?! А де ж допомога, яку він привіз?! Я зв'язалася з Олександром і сказала, що знаю про те, що він мені збрехав. Він спочатку все заперечував, але коли я навела докази, то зізнався, що збрехав і підробив свою переписку з “Джокером” та фото у Києві. Я запитала, чому він збрехав? Сказав би, шкодує, але він сказав, що не шкодує”.

🔷Волошин зізнався, що його змусить залишити Україну

Як сказав сам блогер в неопублікованому досі Раміною інтерв’ю:

Я б ніколи не залишив країну через булінг. Я б залишив країну, якби був ризик для моєї родини, мого бізнесу. Але це все взаємопов'язано. Це вже починається, це історія “і давай не трішки, а давай багато”. І коли ти кажеш: “Я ці гроші заробив своєю головою”, починаються ризики для твоєї родини, волі, адже у людей на великих посадах набагато більше влади, хоч би скільки грошей у тебе було. Законні махінації… Я зніму історії в Іспанії та скажу, що приїхав на зустріч. Правильно — це робити й не показувати.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

🔷 Волошин розповів про суїцидальні думки 

Описати цей стан неможливо словами, але коли я показую свої нотатки людям, вони починають розуміти, що зі мною відбувалося. Я усвідомлюю, що є дуже багато людей зі схожими хворобами, і якщо вони зрозуміють, що не самі, то зможуть це пройти, як я це пройшов. У них з'явиться віра у себе.

Мені на той час дуже потрібна була віра в те, що я зможу. Мені діагностували обсесивно-компульсивний тривожний розлад, за крок до депресії. Тоді був страх, що цей стан залишиться зі мною назавжди, що я не зможу з ним впоратися, і не було жодних конструктивних думок. Психотерапевт виписав антидепресанти та роботу з фахівцем. Просто так антидепресанти не допомагають мені. Це була катастрофа, що зі мною це може відбутися.

Найпростіший сценарій, що могло статися зі мною, — це смерть. Я не зміг би так жити, щоб залишатися з цією тривогою назавжди. Я намалював суїцидальну картинку, почав її проєктувати, прописувати, як можу померти. Всіх військових на фронті я вважаю героями, мені бракує духу, щоб стати з ними в один ряд. Я думав, якщо мені не допоможе аяуаска, то я проходжу до весни навчання, стрільби, підтягну фізичну форму, вступлю в “Азов”, розповім про це у соціальних мережах, і мої думки колосально зміняться. Або помру героєм, але все життя із цим жити не буду,
- зізнавася у розмові з Раміною блогер Волошин у травні 2024-го.

🔷 Волошин зізнався, що буде робити, якщо все втратить

Для мене зараз не важливе нічого, крім того, що я живу. Що б не сталося, я знаю, що навіть якщо втрачу гроші, можливості, то поїду до Бердичева, посиджу з пацанами, вип'ю пива і знову розпочну свою справу. А якщо не вийде — піду безхатьком. А якщо помру — не страшно, я колись все ж таки помру. Тепер нічого не страшно,
- говорив блогер до того, як покинув Україну у розпал війни.

🔷 “Втеча була ретельно спланована”, — Раміна про Волошина

Коли я вперше побачила відео Олександра Волошина, воно мені нагадало російських опозиціонерів, які обурюються цією історією десь у Європі. І наші патріотичні люди висміюють їх, тому що справжні активісти перебувають або на передовій, або в цивільному житті працюють на нашу державу, і деякі навіть вже загинули. А такі, як Саша Волошин, займаються популізмом.

Він сказав багато правильних речей в інтерв'ю, але він виїхав за допомогою корупції, не сплачував податки, не декларував повністю свої доходи. Виїхав за кордон через незрозумілу фірму, відпочинок у Мексиці видавав за допомогу ЗСУ.

Вочевидь, виїзд Олександра Волошина за кордон був спланованою акцією з вивезенням автівок, з продажем квартир, навіть під час інтерв'ю він декілька разів згадав про Іспанію. Мама вивезла його машину, сам він обставив все так, ніби тут йому загрожувала небезпека. Дуже гарно спланований план втечі, все так, щоб знайти виправдання своєму ганебному вчинку. Але робити помилки — це нормально, а от не визнавати їх — ні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми також розповідали про реакцію зірок на відео Олександра Волошина, яке той опублікував після втечі з України. Анатолій Анатоліч каже, що це була “повна шляпа”, а Сергій Притула впевнений, що “дзьоба треба стулити”. А от його екскохана Анна Трінчер погодилася обговорити публічно лише деякі скандали, пов’язані зі своїм колишнім. Щодо його ганебної втечі вона поки що не каже ні слова.