Джамала зізналася, куди витратить понад 400 тисяч, які отримала за Шевченківську премію

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Джамала зізналася, на що витратить 400 тисяч
Джамала. Фото facebook.comjamalaofficial

Джамала розповіла, чому замість особистих потреб вирішила підтримати освітній проєкт

Українська співачка Джамала, яка отримала відзнаку на Каннському кінофестивалі, розповіла, як планує використати 429 тисяч гривень, які їх було виділено за Національну премію імені Тараса Шевченка. Цю суму вона здобула завдяки своєму альбому "Qirim", що став відзначеним на державному рівні.

Проте замість витрачати кошти на особисті потреби, Джамала вирішила інвестувати їх у важливий освітній проєкт. Про це вона розповіла у коментарі “Музвару”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Мета співачки — популяризація української музики серед молоді. Вона планує видати та розповсюдити ноти пісень з альбому "Qirim", замінюючи російськомовний репертуар у школах та інших навчальних закладах. Джамала зізналася, що розробка та друк навчальних матеріалів потребує значних витрат, однак вона готова підтримати цей проєкт власними коштами, аби внести свій внесок у культурну освіту дітей.

Зараз у музичних школах, училищах, консерваторіях прибрали російськомовний репертуар, якого у нас було дуже багато. Я маю за мету зробити ноти альбому "QIRIM". Тому що там є все — музика, аранжування, пісні просто надвокальні. Не те що з ними екзамени можна складати, а й вступати до найпрестижніших вишів, бо це не кожен може заспівати. Маю на увазі, що технічні вимоги є, що й треба. Тобто можна зробити ноти. Ми займаємося цим. Але, на жаль, цих коштів не вистачить, але мені дуже хочеться зробити це й подарувати все одно,
— розповіла Джамала.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Джамала презентувала найдовший кліп в історії української музики. Артистка запремʼєрила містичну пісню ARAFAT DAĞINDAN.