"Я не загадую далеко наперед": Алла Мазур розповіла, як змінилося її життя після страшного діагноза

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Алла Мазур заявила, зо переосмислила своє відношення до життя
Фото: elle.ua

Телеведуча також дала поради жінкам, яки переживають подібні виклики життя

Відома телеведуча Алла Мазур, яка зворушила мережу прощальним зверненням до воїна, розповіла як проходить її боротьба з раком та як змінилося її життя на тлі хвороби. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, Мазур до місяця обізнаності про рак молочної залози дала ексклюзивне інтерв'ю ELLE. Під час бесіди ведуча поділилася досвідом боротьби з онкозахворюванням. Відомо, що рак спіткав Аллу ще у 2019 році. Про початок лікування вона оголосила незабаром після того, як дізналася про стан здоров'я.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Окрім того, попри діагноз журналістка не припиняла свою роботу у прямому ефірі. Вона відразу пояснила всю серйозність ситуації, а також додала, що може зникнути з прямого ефіру на деякий час. Окрім цього, Алла підсумувала, що переосмислила своє відношення до життя.

По-перше, я розуміла, що маю сили і хочу й далі працювати в ефірі. І настане момент, коли буде операція, і доведеться на певний час з ефіру зникнути. Щоб не поповзли в інфопросторі різні версії, куди зникла Алла, краще пояснити ситуацію одразу. По-друге — це можливість трохи вплинути і на ставлення до цієї хвороби у суспільстві. Бо рак у нас досі стигматизований. І страх розказати про нього навіть рідним — багатьом заважає почати лікування вчасно. Я зрозуміла, що, попри всі мої зусилля, часу може бути мало. Тому найважливіше — віддати його найближчим і найдорожчим: рідним. І тепер ще більше ціную кожну хвилину з сином. Коли постоїш на межі, і зрозумієш, що все і всіх, дорогих тобі, можеш більше не побачити, тоді особливо починаєш цінувати кожен день. Тоді чіткішими стають пріоритети, і ти менше реагуєш на дрібниці. Я не загадую далеко наперед, знаю про існування слова "ремісія". Але намагаюся в кожний день, дарований долею, принести більше тепла і любові. До себе, до речі, в тому числі
- зазначила Мазур.

Окрім того, Алла дала поради жінкам, які переживають подібний досвід.

  • Якщо можливо — виключити емоції. Вони справді роблять слабшою.

  • Не замовчувати свою проблему. Рідні і друзі завжди підтримають, підкажуть, допоможуть: навіть знайти краще місце і спосіб лікування. Скласти план — і йти за ним.

  • Не спілкуватися з тими, хто починає голосити над тобою: "Ой, а за що ж це тобі таке?". Реальні причини виникнення цього збою наука ще не встановила. Зате вже розробляє ефективні препарати. Шанс на одужання може бути великим.

  • Спілкуватися з тими, хто у вас вірить і дає позитив. Приєднуватися до груп у Facebook: там можна знайти корисну інформацію і підтримку. Фонд Inspiration family підтримує теж.

  • Не терпіти біль. Допоміжні ліки є, в Україні їх теж тепер простіше купити. Наполягати, щоб лікар їх виписав.

  • Балувати себе. І купити нарешті отой яскравий светр, який раніше здавався надто яскравим. Я свого часу так і зробила.

    ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Алла Мазур розповіла, як шахраї скористалися її ім'ям. Телеведуча закликала своїх шанувальників не вестися на подібні провокації.