Не стало Сісі Г'юстон: легендарна співачка та мама Вітні Г'юстон відійшла у вічність

Новини шоубізнесу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Сісі Г'юстон, фото
Світ втратив легенду музики. Фото: Getty Images

Зірка померла на 91-му році життя

Днями трагічна ДТП на Закарпатті обірвала життя народного артиста України Богдана Сташківа. А тепер стало відомо, що з життя пішла відома американська співачка та мати легендарної Вітні Г'юстон — Сісі Г'юстон.

Володарка кількох премій "Ґреммі" Сісі Г'юстон померла. Про це повідомила її невістка, Пет Г'юстон, через Associated Press. Сісі пішла з життя у понеділок, 7 жовтня. Їй був 91 рік.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Пет також повідомила, що співачка багато років боролася з хворобою Альцгеймера, яка й забрала її життя. Останні дні вона провела в хоспісі в оточенні родини.

Сісі була сильною та впливовою фігурою в нашому житті. Вона мала глибоку віру, а також була відданою сім’ї, служінню та громаді. Її понад сімдесятирічна кар'єра в музиці залишиться в наших серцях,
— сказала Пет.

Що відомо про Сісі Г'юстон

Справжнє ім'я співачки — Емілі Дрінкард. Вона виконувала пісні у стилях госпел, соул і ритм-н-блюз, почавши кар'єру в 1950-х роках як бек-вокалістка. Заснувала гурт The Drinkard Singers і співала з колективом Sweet Inspirations, який супроводжував Елвіса Преслі та Арету Франклін.

У 1970-х роках Сісі розпочала сольну кар'єру, здобувши дві премії "Ґреммі" за найкраще госпел-виконання. Її перший сольний альбом "This Is My Vow" вийшов у 1963 році, а дебютний LP "Presenting Cissy Houston" — у 1970-му. Він містив хіти "Be My Baby" та "I'll Be There".

Сісі Г'юстон також відіграла ключову роль у розвитку кар'єри своєї доньки Вітні, допомагаючи їй розвивати вокальні навички. Після смерті Вітні у 2012 році Сісі написала мемуари "Згадуючи Вітні".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями сталась трагедія на Гаваях. Зірка кантрі Кріс Крістофферсон помер у власному будинку.