Помер народний артист України, відомий український актор Богдан Козак

Знаменитості
804
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Богдан Козак
Фото: t.me/kozytskyy_maksym_official

На 84 році життя у засвіти пішов легендарний діяч культури та лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка

Слідом за новиною про смерть оскароносного композитора Річарда Шермана, стало відомо про ще одну втрату серед культурних діячів. При чому вона є особисто болісною для України, адже не стало народного артиста та видатного актора Богдана Козака. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

Богдан Козак — видатний український артист, який здобув визнання як лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Довгі роки він працював у Національному театрі імені Марії Заньковецької та був першим деканом факультету культури й мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. Його заслуги перед державою відзначені численними нагородами, включаючи ордени "За заслуги" всіх трьох ступенів, а також ордени князя Ярослава Мудрого IV і V ступенів. За свою багаторічну кар'єру Богдан Козак зробив неоціненний внесок у розвиток українського театрального мистецтва та освіти.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Гірку звістку про смерть Богдана Козака повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький. У своєму Telegram-каналі він написав , що народний артист України пішов у засвіти у віці 83 років. Причину смерті поки не розголошують.

Сьогодні на 84 році життя не стало Богдана Козака — однієї з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України.
Актор-аналітик. Гострий розум і велика працелюбність. Умів іронізувати над собою. Прекрасний майстер художнього слова, його “Шевченкіана” — велика гордість української культури,
— пише Максим Козицький.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно також стало відомо про велике горе у родині Світлани Тарабарової. Артистка повідомила, що днями помер її тато.