Кожна донація рятує до 3 життів: підприємниця та фешн-інфлюенсерка Аліна Френдій стала амбасадоркою ДонорUA (ВІДЕО)

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Аліна Френдій стала амбасадоркою ДонорUA
Аліна Френдій - фешн-інфлюенсерка, підприємниця, блогерка. Фото: пресслужба

На сьогодні потреба у донорській крові в Україні надзвичайно висока

Українська фешн-інфлюенсерка, підприємниця та засновниця бренду COOSH Аліна Френдій стала амбасадоркою платформи ДонорUA . Мета співпраці — популяризувати добровільне безоплатне донорство, оскільки в Україні зберігається постійний дефіцит донорської крові.

Ось що говорить про своє рішення сама Аліна:

Вперше я стала донором 3 роки тому – з того часу донорство стало обов’язковим ритуалом в моєму житті. Культура донорства в Україні вже давно почала свій активний розвиток, але наразі потреба у донорській крові стала особливо гострою, наша кров та відповідальність буквально рятує життя. Для мене велика честь розповідати про донорство крові, ділитися своїм досвідом та залучати інших стати частиною важливої мети.
— зізнається підприємниця та фешн-інфлюенсерка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У мирний час кожна третя людина у світі потребує донорської крові хоча б раз у житті, а під час повномасштабного вторгнення потреба у крові в Україні зросла ще на 60%. Залучення амбасадорів, які публічно підтримують донорство, дає можливість мотивувати більше людей здавати кров регулярно.

В одному зі старих популярних американських серіалів є епізод, де дівчина закохується в донора, чия кров врятувала її життя. Ось на якому рівні має відбуватися популяризація донорства, і саме до цього ми поступово рухаємося. Донорство може органічно вписатися у сучасний стиль життя і його естетику, це не складно й не боляче, абсолютно безпечно і доступно для більшості дорослих людей. Дякуємо Аліні, яка готова розвінчувати міфи і мотивувати донорів разом з нами,
— коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО “Всеукраїнська асоціація донорів України”.

Сьогодні кров найбільше потрібна пораненим військовим, вона має бути в наявності у бойових медиків. Кров привозять на фронт з усієї країни, тому здавати її важливо в будь-якому місті. Кожна донація може врятувати до 3 життів! ❤️

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

До слова, у п’ятницю, 14 червня, у всьому світі відзначали Міжнародний день донора крові. Дізнатися більше про те, хто і як може стати донором, які існують протипокази та як підготуватися до здачі крові можна тут.