Цілувалась з Дженніфер Еністон та працювала моделлю: цікаві факти про Кортні Кокс

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Кортні Кокс, зірка серіалу Друзі, фото
Кортні Кокс. Фото: Getty Images

Розповідаємо цікаві факти з про зірку, яка зіграла Моніку в серіалі "Друзі"

Ви всі точно знаєте Кортні Кокс, адже вона зіграла знакову роль Моніки в легендарному серіалі "Друзі". Та на цьому досягнення актриси не закінчують. Цікаві факти з її біографії та особистого життя читайте далі в нашому матеріалі!

10 цікавих фактів з біографії Кортні Кокс

Біографія Кортні Кокс, фото
Кортні Кокс. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial

Кортні Кокс, повне ім'я Кортні Басс Кокс, народилася 15 червня 1964 року в Бірмінгемі, штат Алабама, США. Вік — 60 років. Знак зодіаку — Близнюки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Кортні Кокс зростала в великій сім’ї. Вона була чотирьох дітей бізнесмена Річарда Льюїса Кокса і домогосподарки Кортні Копленд. Однак батьки зірки розвелись, коли їй було лише 10 років.

Майбутня актриса навчалась в престижній школі Маунтін Брук, де вона активно займалась спортом. Кортні мріяла стати архітектором, тому після закінчення школи Кортні вступила до коледжу Маунт Вернон у Вашингтоні, але незабаром залишила навчання, щоб займатися моделінгом і акторством.

Кортні Кокс в молодості, фото
Молода Кортні Кокс. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial
Кортні Кокс працювала моделлю, фото
Кортні Кокс в молодості. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial

Свою кар'єру Кортні Кокс розпочалася з моделінгу. Вона працювала з агенцією Ford Models і знімалася в рекламних роликах. Зірка має неймовірну зовнішність навіть зараз. Її зріст — 165 см, а вага — 54 кг.

А от трампліном до акторської кар'єри Кортні Кокс стали зйомки в кліпу Брюса Спрінгстіна "Dancing in the Dark". Фільмографія Кортні Кокс налічує такі роботи, як "Друзі", "Крик", "Кохання та інші неприємності", "Ден Равен" та ще чимало інших фільмів та серіалів.

Фільми та серіали Кортні Кокс
Кортні Кокс в серіалі "Друзі". Фото: скриншот
Фільмографія Кортні Кокс, фото
Кортні Кокс в серіалі "Крик". Фото: скриншот

Особисте життя Кортні Кокс доволі яскраве. Вона була одружена з актором Девідом Аркеттом. Пара зіграла весілля 12 червня 1999 року, а 13 червня 2004 року в них народилась донька Коко Райлі Аркетт. У 2010 році подружжя розлучилось. Після цього Кокс була у стосунках з музикантом Джонні МакДейдом з гурту Snow Patrol. Вони навіть заручилися у 2014 році, хоча пізніше заручини були розірвані, але зараз зірки продовжують зустрічатися.

Особисте життя Кортні Кокс, фото
Чоловік Кортні Кокс. Фото: Getty Images
Кортні Кокс з донькою, фото
Дочка Кортні Кокс. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial
З ким була в стосунках Кортні Кокс
Кортні Кокс зі своїм хлопцем. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial
Кортні Кокс і її наречений, фото
Кортні Кокс і Джонні МакДейдом. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial

Скільки точно заробляє Кортні Кокс — невідомо. Однак вона потрапляла в Книгу рекордів Гіннесса, як найбільш високооплачувана актриса. В останніх двох сезонах ситкому Кортні отримувала по мільйону доларів за епізод!

Кортні Кокс є близькою подругою Дженніфер Еністон, з якою вона грала у серіалі "Друзі". Цікаво, що актриси знімались в серіалі "Бруд". Там навіть є епізод, у якому героїні Кортні Кокс і Дженніфер Еністон цілуються!

Що відомо про стосунки Кортні Кокс і Дженніфер Еністон, фото
Кортні Кокс і Дженніфер Еністон. Фото: instagram.com/courteneycoxofficial

Цікаво, що Кортні Кокс стала першою людиною, яка виголосила слово "менструація" на американському телебаченні. Це відбулось у рекламному ролику для бренду Tampax.

У середній школі Кортні Кокс була дуже спортивною дівчиною. Вона була у групі підтримки, грала у теніс та займалася плаванням.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Анджеліну Джолі. Дізнайтесь більше про популярну голлівудську актрису!