Олена Зеленська "прийшла в захват від Bugatti": пропагандисти підставили першу леді України на 4,5 млн євро

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Олена Зеленська купила дорогий спорткар - правда це, чи ні
Олена Зеленська. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Російські пропагандисти почали ширити інформацію, ніби дружина президента України придбала спорткар за гроші з допомоги США

Російські пропагандисти поширили черговий фейк про Олену Зеленську, яка вкрай рідко бачить свого чоловіка . У соцмережах з'явилася інформація про те, що перша леді нібито придбала розкішний автомобіль Bugatti Tourbillon за 4,5 млн євро. Чи так це насправді — дізнавайтеся на Хочу!

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України швидко спростував цю інформацію, назвавши її фейковою. Виявилося, що першоджерелом такої брехні стало французьке видання Verite Cachee, яке з'явилося лише дев'ять днів тому, 22 червня 2024 року. Крім цього, на сайті розміщені інші статті, що висвітлюють війну проти України з проросійської точки зору, часто цитуючи російських офіційних осіб та пропагандистів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цей випадок є черговим прикладом інформаційної війни, яку веде росія проти України, поширюючи неправдиві та дискредитаційні новини про українських лідерів та їхні родини. Проте цього пропагандисти навіть запустили ролик, в якому нібито співробітник дилерського центру Bugatti в Парижі Жак Бертен розповідає подробиці закритої презентації нового автомобіля. За його словами, дружина президента України нібито стала власницею першої із 250 автівок.

Пропагандистські ресурси рф розповсюдили фейк про буцімто купівлю Оленою Зеленською автомобіля Bugatti Tourbillon за 4,5 млн євро.
Для більшої правдоподібності в мережу запустили відео начебто працівника автосалону, в якому він розповідає про нібито проведення закритої презентації елітного авто спеціально для української делегації.
Це фейк і чергове намагання росіян дискредитувати родину Президента України,
— йдеться у публікації на офіційній сторінці Центру протидії дезинформації.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська зізналась, що війна сильно "підкосила" її емоційний стан . Перша леді зізналась, що були часи, коли вона почувалась надто погано.