Капітан Америка та прихильник тваринок. Цікаві факти про зірку Marvel — Кріса Еванса

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Цікаві факти про Кріса Еванса, фото
Актор Кріс Еванс. Фото: Getty Images

Актор Кріс Еванс залишається однією з найвідоміших і найпопулярніших постатей у Голлівуді, завдяки своїй харизмі, таланту та благодійній діяльності

Кріс Еванс — відомий американський актор, найбільш відомий своєю роллю Капітана Америки у фільмах Marvel. Ось деякі цікаві факти про його життя, кар'єру та особисті інтереси. Читайте, вам сподобається!

11 цікавих фактів з біографії Кріса Еванса

Коли народився Кріс Еванс
Кріс Еванс. Фото: media.gq.com

Дата народження. Кріс Еванс народився 13 червня 1981 року в Бостоні, Массачусетс, США. Вік — 43 роки. Знак Зодіаку — Близнюки. Зріст — 1,83 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сім'я. Його мати, Ліза, була художнім директором, а батько, Роберт, працював стоматологом. Кріс має трьох братів і сестер: Керлі, Шанну та Скотта.

Освіта. Відвідував середню школу Лінкольн-Садбері. У шкільні роки активно займався театральними виставами, що зумовило його інтерес до акторства. Він також закінчив Нью-Йоркський університет.

Молодий Кріс Еванс, фото
Кріс Еванс в молодості. Фото: menshealth.com

Перші кроки в кіно. Кар'єра Кріса почалася з телевізійних проєктів. Його перша роль була у серіалі "Opposite Sex" (2000).

Фільмографія. Перший великий фільм Кріса — "Недитяче кіно". Потім був значний прорив в кар’єрі в ролі факела у фільмах "Фантастична четвірка". Однак знаковою для Еванса стала роль Капітана Америки у фільмі "Капітан Америка: Перший месник". Ця роль зробила його однією з головних зірок Marvel Cinematic Universe. Він зіграв Капітана Америку в кількох фільмах, включаючи трилогію "Капітан Америка" та серію фільмів "Месники".

Фільмографія Кріса Еванса, фото
Кріс Еванс у фільмі "Фантастична четвірка". Скриншот
Найкращі фільми, в яких грав Кріс Еванс
Кріс Еванс у фільмі "Капітан Америка". Скриншот

Особисте життя. Кріс зустрічався з багатьма відомими жінками, серед яких Джессіка Біл, Лілі Джеймс та Дженні Слейт. У вересні 2023 року він одружився з Альбою Баптістою . Дружина Кріса Еванса — теж відома акторка.

Особисте життя та жінки Кріса Еванса, фото
Кріс Еванс і Джессіка Біл. Фото: Getty Images
Дружина Кріса Еванса, фото
Кріс Еванс і Альба Баптиста. Фото: Getty Images

Хобі. Кріс любить подорожувати, грати на піаніно та дивитися кіно. Він також цікавиться спортом, зокрема баскетболом і футболом.

Філантропія. Еванс активно займається благодійністю, підтримуючи різні організації, зокрема Christopher's Haven, яка допомагає дітям з раком.

Інтереси. Кріс є великим фанатом коміксів і відеоігор. Він також любить тварин, у нього є пес Доджер, якого він взяв з притулку та часто показує у своїх соціальних мережах.

Хобі Кріса Еванса
Кріс Еванс зі своїм песиком. Фото: instagram.com/chrisevans/

Нагороди. За свою акторську кар'єру Кріс отримав кілька нагород, зокрема премії Teen Choice Awards, People’s Choice Awards і MTV Movie & TV Awards.

Нагороди Кріса Еванса
Актор та режисер Кріс Еванс. Скриншот з фільму

Режисура. Крім акторства, Кріс пробував себе в ролі режисера. У 2014 році він зняв свій перший фільм "Перед опівніччю" (Before We Go), де також зіграв головну роль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Кортні Кокс. Зірка "Друзів" цілувалась з Дженніфер Еністон та працювала моделлю.