Прикарпатка FIЇNKA розповіла, чому не любить ходити в гори: "Не моя фішка"

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Співачка FIЇNKA, фото
Фото: instagram.com/fiinka_official/

Учасниця проєктів Нового каналу "Хто зверху?" та "єПитання", премʼєри яких дивіться цієї осені, назвала улюблені місця в Карпатах

Не знаєте, де провести останні літні дні? Про те, куди поїхати на Хмельниччині ми вже розповідали. Тепер списком улюблених місць в Карпатах ділиться зірка української сцени FIЇNKA. А ще розповідає, чому не сильно любить ходити.

Співачку та акторку FIЇNKA називають головною гуцулкою країни. Вона популяризує гуцульську культуру, оспівує Олексу Довбуша та без тями закохана в Карпатські гори. Навіть сценічний псевдонім Ірини Вихованець (справжнє імʼя виконавиці) має діалектичне підґрунтя: фіїнка — це гуцульською "похресниця".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Авторка хіта "Довбуш", з яким вона виступала у Нацвідборі на "Євробачення-2023", виросла на Івано-Франківщині, тому з самого дитинства знається на горах. FIЇNKA пригадала улюблені походи та зізналась, чому тепер не любить сходження.

Колись я була учасницею скаутської організації, схожої на "Пласт". Ми часто були в походах, обійшли чи не всю Івано-Франківську область. Не скажу, що багато лазила по вершинах. Але я знаю, як вижити в горах з одним сірником і ножем, розуміюся на орієнтуванні на місцевості. Та з часом переконалася, що підкорювати гори — то не моя фішка. Як казав мій знайомий гуцул: "Гори — німі, а ось люди можуть розказати багато". Тому я ходжу по гостях: до друзів, колег, знайомих, від кого можна почути багато співанок, приказок, страшних історій, правдивих і неправдивих оповідей, небилиць. І з того створюю пісні,
— розповідає FIЇNKA.

Зараз співачка надає перевагу спокійному відпочинку. А ще вона обирає місця, де насамперед смачна гуцульська кухня:

Нещодавно відпочивала в готельному комплексі в Яблуниці на Івано-Франківщині. Він такий непопулярний, нерозкручений і подалі від людей. Взагалі я вважаю, що Буковель — це не Гуцульщина. А мій топ улюблених місць очолює Косівський район, зокрема село Соколівка, Яворів, Шешори, сам Косів. Просто я вже знаю, які мені треба гори. Також для мене головним є те, аби поруч не було російськомовних, бо тоді страждає ментальне здоровʼя.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтесь, чому відомий український актор відмовився грати військових після спілкування з бійцями Азов. Тепер він не хоче вдягати військову форму!