Доктор Хто, принц Філіп та Деймон Таргарієн: цікаві факти про актора Метта Сміта — зірку серіалу "Дім дракона"

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Метт Сміт, фото
Життя і кар'єра Метта Сміта. Фото: Ollie Upton / HBO

Дізнайтесь більше про шлях до слави Метта Сміта

Метт Сміт — британський актор, який здобув популярність завдяки ролі Одинадцятого Доктора в серіалі "Доктор Хто", але зараз про цього харизматичного красунчика говорять через нашумілий 2 сезон серіалу "Дім дракона". Кар’єра Метта є досить насиченою, а життя сповнене цікавих деталей. Тож, ми зібрали цікаві факти з біографії Сміта, щоб ви могли дізнатись більше про нього.

10 цікавих фактів з біографії Метта Сміта

Біографія Метта Сміта, фото
Актор Метт Сміт. Фото: latimes.com
Related video

Метт Сміт народився 28 жовтня 1982 року в Нортгемптоні, Англії. Вік — 41 рік. Знак Зодіаку — Скорпіон.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З дитинства Метт Сміт мріяв стати професійним футболістом і навіть грав у молодіжних командах "Нортгемптон Таун", "Ноттінгем Форест" та "Лестер Сіті". Проте його футбольна кар'єра завершилася через серйозну травму спини, яка змусила його відмовитися від спорту.

Дитинство Метта Сміта
Метт Сміт міг стати зіркою футболу. Фото: Variety

Невдача в спорті змусила Метта шукати інші шляхи для самовираження. На щастя, його шкільний вчитель побачив в хлопцеві талант до акторської майстерності та переконав його спробувати себе в цій сфері. Сміт вступив до Національного молодіжного театру, де отримав свої перші акторські навички. Пізніше він навчався в Університеті Східної Англії, де вивчав драматичне мистецтво та творчість.

Свою професійну кар'єру Метт Сміт розпочав на театральній сцені, виконуючи ролі у виставах, таких як "Міс Джулі" і "Буря". Однак справжній прорив у його кар'єрі стався у 2010 році, коли він був обраний на роль Одинадцятого Доктора в культовому британському серіалі "Доктор Хто". Сміт став наймолодшим актором, який коли-небудь виконував цю роль, але його інтерпретація Доктора швидко завоювала серця глядачів.

Метт Сміт в серіалі Доктор хто, фото
Метт Сміт в ролі Одинадцятого Доктора. Фото: HBO

Іншою значною роботою Сміта стала роль принца Філіпа, герцога Единбурзького, у серіалі "Корона". За цю роль він отримав високу оцінку критиків і був номінований на кілька престижних нагород, включаючи "Еммі".

Метт Сміт в ролі принца Філіпа, фото
Метт Сміт зіграв принца Філіпа. Фото: Netflix

У 2022 році Метт Сміт зіграв ще в одному популярному серіалі "Дім Дракона" — приквелі до "Гри престолів", де виконав роль Деймона Таргарієна. Фільмографія актора включає також такі роботи, як "Зародження", "Так сказав Чарлі", "Минулої ночі у Сохо", "Державні таємниці" та "Морбіус".

Метт Сміт та його найкращі ролі в кіно, фото
Метт Сміт в серіалі "Дім дракона". Фото: Ollie Upton / HBO

Особисте життя Метта Сміта дуже хвилює його прихильниць, адже він досі неодружений. Актор, як правило, намагається уникати зайвої уваги до свого приватного життя і рідко обговорює його в інтерв'ю. Але відомо його найдовші стосунки були з актрисою Лілі Джеймс. Вперше зіркова пара з'явилася разом на публіці на Каннському кінофестивалі у 2024 році. Їх стосунки тривали 5 років, але за цей час актори жодного разу не коментували своє кохання. Також Метт Смітт мав романи з фотомоделлю Дейзі Лоу та акторкою Карен Ґіллан. Чи є зараз в нього дівчина? Невідомо.

Метт Сміт зустрічався з Лілі Джеймс, фото
Метт Сміт і Лілі Джеймс. Фото: Getty Images
Метт Сміт з Дейзі Лоу, фото
Метт Сміт та Дейзі Лоу. Фото: Getty Images

Метт Сміт захоплюється музикою і сам грає на гітарі. Він також є великим шанувальником футболу.

Метт Сміт здебільшого уникнув великих скандалів, які могли б серйозно зашкодити його кар'єрі. Однак його участь у серіалі "Корона" викликала певний резонанс, коли стало відомо, що Сміт отримував більшу зарплату, ніж його партнерка Клер Фой, яка виконувала роль королеви Єлизавети II. Цей інцидент підняв хвилю обговорень про гендерну нерівність у кіноіндустрії.

Метт Сміт і Клер Фой, фото
Метт Сміт потрапив в скандал під час зйомок серіалу "Корона". Фото: Netflix

А ще Метт Сміт — неймовірно харизматичний красень, в якого закохано чимало жінок. Його зріст — 182 см. А вага невідома.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Демі Ловато. Дізнайтесь, як успішна зірка Disney поборола наркоманію.