Дуа Ліпа святкує день народження: 14 цікавих фактів про всесвітньо відому співачку з албанським корінням

Знаменитості
844
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Дуа Ліпа відзначає день народження, фото
Дуа Ліпа — шлях до світової слави, хіти та особисте життя поп-зірки. Фото: instagram.com/dualipa/

Дізнайтесь про її справжнє ім’я, стосунки та ставлення до України

Дуа Ліпа є однією з найблискучіших зірок сучасної музики. Її шлях до слави вражає. Сьогодні, 22 серпня, темноволоса красуня відзначає день народження. З цієї нагоди ми вирішили поділитись найцікавішими фактами з її біографії та особистого життя.

14 цікавих фактів про Дуа Ліпу

Біографія Дуа Ліпи
Співачка Дуа Ліпа. Фото: instagram.com/dualipa/
Related video

Дуа Ліпа народилася 22 серпня 1995 року в Лондоні. Вік — 29 років. Знак Зодіаку — Лев.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дуа Ліпа походить з албанської родини. Вона зростала в сім'ї етнічних албанців з Косова, які залишили батьківщину в 90-х роках. Тож, її національність — албанка. А громадянство зірка має в Великій Британії, Косово та Албанії.

Батьки Дуа Ліпи — албанці. Мама працює у сфері туризму, а тато був солістом та гітаристом в косовському рок-гурті Oda. Саме він вказав їй шлях до музики. В співачки є брат та сестра.

Багато прихильників думають, що Дуа Ліпа — це не справжнє ім’я зірки, та це не так. Дуа Ліпа — її справжнє ім'я. А з албанської мови "Дуа" перекладається як “Я кохаю".

Фігура Дуа Ліпи, фото
Дуа Ліпа в купальнику. Фото: instagram.com/dualipa/
Фігура Дуа Ліпи, фото
Дуа Ліпа має струнку фігуру. Фото: instagram.com/dualipa/

Дуа Ліпа — неймовірно приваблива дівчина. Її фото прикрасили не одну обкладинку глянцевих видань, а стиль повпливав на багатьох дівчат. Зріст Дуа Ліпи складає приблизно 173 см, а вага — близько 60 кг.

Дуа Ліпа виросла в Лондоні й відвідувала школу Sylvia Young Theatre School, де почала розвивати свої навички в музиці та акторській майстерності. Вже тоді вона почала виступати в різних клубах та на майданчиках Лондона.

Кар'єра Дуа Ліпи розпочалася з публікацій кавер-версій популярних пісень на YouTube. Успіху вона досягла швидко і вже у 2015 році підписала контракт з Warner Music, а у 2016-му випустила дебютний альбом.

Дуа Ліпа була моделлю, офіціанткою та хостес
Дуа Ліпа працювала моделлю. Фото: instagram.com/dualipa/

Але цікаво, що свій шлях Дуа Ліпа починала як модель. У 16 років вона працювала в модельному агентстві. Також майбутня співачка була офіціанткою та хостес.

За плечима Дуа Ліпи чимало хітів. Ви точно чули її пісні "New Rules", "Don't Start Now", "Levitating" та ще чимало композицій.

У 2019 Дуа Ліпа отримала премію Ґреммі в номінації "Найкращий новий артист". Також вона має дві нагороди Brit Awards та чимало статуеток від MTV Europe Music Awards.

Дуа Ліпа на Ґреммі 2018, фото
Дуа Ліпа отримала Ґреммі в номінації "Найкращий новий артист". Фото: Getty Images

Особисте життя Дуа Ліпи — доволі насичене. З ким тільки не зустрічалась співачка… У 2013 році Дуа Ліпа почала роман з англійським шеф-кухарем Айзеком Кер'ю, але в лютому 2017 року вони розлучилися. З серпня 2017 до січня 2018 року вона мала стосунки з американським співаком Полом Кляйном, колишнім фронтменом групи LANY. Після цього Ліпа відновила свої стосунки з Кер'ю, які тривали з січня 2018 до червня 2019 року. У червні 2019 року вона почала зустрічатися з Анваром Хадідом — братом американських моделей Белли та Джіджі Хадід, але їхні стосунки закінчилися в грудні 2021 року. У 2023 році Ліпа мала роман з французьким кінорежисером Роменом Ґаврасом. Зараз вона в стосунках з актором Каллумом Тернером.

Дуа Ліпа і Анвар Хадід розійшлись, фото
Дуа Ліпа та Анвар Хадід. Фото: instagram.com/dualipa/
Дуа Ліпа зустрічається з Каллумом Тернером, фото
Дуа Ліпа і Каллум Тернер. Фото: Getty Images

Співачка захоплюється модою. Також Дуа Ліпа активно займається спортом і фітнесом, що допомагає їй підтримувати форму.

Ліпа називає себе "почесним уболівальником Ліверпуля" після того, як її пісня "One Kiss" стала улюбленою серед фанатів футбольного клубу. Це сталося після її виступу на фіналі Ліги чемпіонів УЄФА 2018 року, коли пісня стала своєрідним гімном команди під час значних перемог.

У травні 2018 року Дуа Ліпа виступила в Києві на церемонії відкриття фіналу Ліги чемпіонів УЄФА. А під час повномасштабної війни публічно підтримала Україну у своїх дописах в Instagram і Twitter.

Дуа Ліпа на відкритті фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, фото
Дуа Ліпа в Києві. Фото: instagram.com/dualipa/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Демі Ловато. Зірка Disney мала проблеми з наркотиками та на який час пішла зі сцени.