Польські силовики одягли кайданки на непереможного українського боксера: Олександр Усик дав перший коментар

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Олександр Усик був затриманий у Польщі
Олександр Усик. Фото: instagram.com/usykaa

Чому Усик опинився в кайданках і як президент України вирішував це питання — всі деталі затримання в аеропорту Кракова

Пізно ввечері, 17 вересня, український непереможний професійний боксер Олександр Усик, який подарував свій пояс президенту, був затриманий у Польщі. Що сталося в аеропорту та як це прокоментував спортсмен — розповідаємо на Хочу!

У місцевому аеропорті в Кракові затримали Олександра Усика. Про це повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту Жан Беленюк у своєму Telegram. У себе в соцмережах він опублікував перші кадри, на яких видно, що польські силовики одягли на українського спортсмена кайданки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

На таку подію швидко відреагував президент України Володимир Зеленський. У себе в Telegram він висловив обурення та повідомив, що доручив Андрію Сибізі та Ігорю Клименку розібратися у ситуації.

Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона.
Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова.
Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили й більше його ніхто не затримує,
— написав Володимир Олександрович.

Трохи згодом на звʼязок вийшов і сам Олександр Усик. В Insta Stories він повідомив, що питання з польськими силовиками було вирішено і його вже відпустили. Боксер не став вдаватися в подробиці, а лише повідомив, що сталося непорозуміння.

Олександра Усика затримали в Польщі - що сталося
Олександр Усик. Фото: instagram.com/usykaa
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що у травні цього року в напруженому поєдинку з Ф'юрі, Олександр Усик став абсолютним чемпіоном світу в хевівейті. Проте "Циганський король" Ф'юрі не визнав свою поразку та вимагає реванш.