Як гравці стають героями вистав і фільмів: 5 неймовірних історій учасників шоу "Хто хоче стати мільйонером?"

ТВ-шоу
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хто хоче стати мільйонером - премʼєра другого сезону
Хто хоче стати мільйонером. Фото: пресслужба

На екранах стартує премʼєра другого сезону шоу "Хто хоче стати мільйонером"

З 21 жовтня о 19:00 телеканал ICTV2 починає показ легендарного шоу “Хто хоче стати мільйонером?” У новому сезоні на глядачів чекає 10 епізодів, цікаві запитання, доза азарту й адреналіну. А головне — ми дізнаємося, скільки мільйонерів буде у фіналі шоу.

Люди яких професій частіше приходять на шоу і виграють? Чи правда, що історії учасників телегри ставали сюжетами для стрічок і п’єс, а жебраки за одну гру перетворювалися на мільйонерів? Про це і багато іншого цікавого — в нашому матеріалі!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Факт 1. Звичайні вчителі найчастіше грають у шоу

Так, спробувати свої сили й заробити мільйон власним розумом приходять люди різних професій, але найчастіше у крісло гравця сідають шкільні вчителі. І тому є пояснення: вони освічені, розумні, кмітливі й дійсно — дуже багато знають.

До речі, в Україні переможцем першого сезону телегри “Хто хоче стати мільйонером?” (2021) став звичайний вчитель Олег Мороз з Сумщини. У 2021-му він мріяв придбати авто — і здійснив свою мрію на виграні гроші. На іншу частину виграшу чоловік планує придбати житло у місті та переїхати туди, щоб у двох його доньок було більше можливостей розкрити себе. Але цим планам завадила війна, і зараз Олег мріє про перемогу, як і усі українці.

Факт 2. Квіз-шоу в кіно і театрі

Історії учасників настільки популярні, що стали сюжетами для кіно і театру. У 2017 році з великим успіхом у Британії відбулася прем’єра вистави “Вікторина” про славнозвісного Майора “Кашля”, написана за реальною історією.

У 2001 майор Чарльз Інгрем став переможцем шоу у Британії, але потім з’ясувалося, що він шахрував. Коли Інгрем читав правильні відповіді, кожного разу у залі кашляв його спільник (шкільний вчитель), допомагаючи майору відповісти правильно. Коли афера була розкрита, Інгрема позбавили виграшу і звільнили з армії. За декілька років письменник Джеймс Грем написав спочатку п’єсу “Вікторина” про Майора Кашля – так його прозвали люди, а у 2020 вийшов однойменний серіал Quiz. 

Факт 3. Від кіношного мільйонера з “Оскаром” до реального

У 2008 мелодрама “Мільйонер із нетрів” отримала декілька найпрестижніших премій “Оскар”. У фільмі йдеться про бідного сироту з Індії, що виграє мільйон у квіз-шоу. 

А за декілька років цей кіносюжет відтворився у житті: бідний вчитель одного зі штату Індії Сушил Кумар правильно відповів на всі питання вікторини, отримавши чек з шістьма нулями. Його першою покупкою став генератор, бо в містечку, де він мешкав, часто вимикали електрику. Ця історія звучить актуально і для нашого сьогодення, чи не так?

Завдяки шоу Хто хоче стати мільйонером зʼявився фільм “Мільйонер із нетрів”
Мільйонер із нетрів. Фото: кадр з фільму

Факт 4. Питання для 2-го сезону “Хто хоче стати мільйонером?”

У жовтні цього року на каналі ICTV2 стартує 2-й сезон квіз-шоу «Хто хоче стати мільйонером?» Творці програми розповіли, що питання для гравців формує ціла команда людей: в новому сезону готується багато маловідомих питань про Україну, а також тих, які можна розгадати завдяки логічному мисленню, навіть якщо людина і не знає відповіді. Також редактори розповіли, що шукають факти та питання не дуже поширені, що невідомі широкому колу людей.

Факт 5. Одне з найтитулованіших шоу у світі

У 2000 році Британський інститут кіно включив національну версію гри в рейтинг 100 найкращих шоу в історії британського телебачення. Американська версія проєкту нагороджена двома преміями “Еммі” в номінації “Найкраща денна телегра” у 2000 і 2001 роках. У серпні 2006 року GSN зазначив американську версію під номером 5 в рейтингу 50 найкращих телеігор, а в січні 2007 року включив у “Залу слави телеігор”.

Шоу “Хто хоче стати мільйонером?” було локалізовано в понад 130 країнах світу, і всюди було успішним. Дивіться легендарне шоу “Хто хоче стати мільйонером?” на каналі ICTV2 з 21 жовтня  о 19:00  щопонеділка.

Хто хоче стати мільйонером - новий сезон
Хто хоче стати мільйонером. Фото: пресслужба
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стала відома вся правда про реаліті. Учасниця "Міняю жінку" розповіла про свій досвід зйомок у популярному шоу.