Через цю помилку ваш борщ стає блідим і неапетитним: що зробити з буряком, щоб він зберіг колір

Кулінарні підказки
789
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як правильно додавати буряк в борщ
Файні рецепти / Секрет яскравого борщу

Секрет апетитного борщу

Раніше для збереження кольору буряка в борщі додавали оцет. Ми розповідали, чому не варто цього робити. Тим паче, що секрет насиченого бордового відтінку полягає в правильному приготуванні буряка.

Основна причина втрати яскравого кольору – тривале варіння буряка. Під впливом високої температури пігменти, відповідальні за насичений колір, руйнуються. Тому це помилка, яка і призводить до блідого борщу. Детально розповідаємо разом із pixelinform.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Як зберегти колір борщу?

Перед додаванням у борщ буряк потрібно швидко обсмажити, а потім - пасерувати з невеликою кількістю води та лимонної кислоти, оцту або томатної пасти. Кисле середовище допоможе закріпити яскравий пігмент.

Додавайте буряк в борщ за кілька хвилин до готовності. Це дозволить зберегти насичений колір і уникнути його виварювання. Щоб борщ не втратив колір при розігріванні, розігрівайте його невеликими порціями в окремій каструлі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете приготувати борщ, колір якого вас приємно здивує. Також ми розповідали, який сорт буряку найкраще підходить борщу