Чи можна садити огірки повторно у липні? Поради від городників, які на цьому "собаку з'їли"

Сад і город
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила для посадки огірків у липні
Чи можна посіяти огірки у липні. Фото: exo.in.ua

Цілком можливо отримати гарний врожай, якщо посадити огірки у липні

Цьогоріч у багатьох областях триває аномальна спека, тому без постійного поливу виростити овочі надзвичайно важко. Листя огірків жовтіє і овочів значно менше. Тому багато людей задумуються, чи можливо виростити огірки, якщо посадити їх зараз, адже моркву можна пересівати.

Огірки можна посадити другий раз влітку, але потрібно поквапитися. До кінця липня ще є можливість мати на грядках зелені хрумкі огірочки, розповідає Дачник.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Поради, які допоможуть при повторному садінні огірків

  • Варто знати, що не всі сорти підходять для липневого висаджування. Потрібно обирати лише ранньостиглі гібриди, які відрізняються високою стресостійкістю, а тому мають більше шансів вчасно зійти, вирости і родити.

  • Насіння спочатку “шокують” холодом, поклавши на кілька днів до холодильника. Це допоможе його загартувати. Далі кладемо насіння у стимулятор росту для набухання.

  • Пам'ятайте, що погода може влаштувати різке похолодання, а щоб уникнути таких неприємних сюрпризів та зіпсованого урожаю, додатково обробіть рослини спеціальними препаратами. Такі ж дії потрібно зробити, щоб захистити огірки від хвороб.

  • В липні також можлива і надзвичайна спека. Єдиний варіант вберегти рослини від засухи - регулярний полив у вечірню пору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чому великі огірки потрібно зривати з куща одразу. Така дія важлива для майбутнього врожаю.