Чи отруйні орхідеї для котів? Як відучити пухнастика гристи кімнатні рослини

Сад і город
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Котик гризе вазони - чи не шкодить це йому
Чи отруйна орхідея для котів. Фото створене ШІ, Хочу!

Для котика будинок - це ігровий майданчик, а вазони сприймаються, як іграшки

Домашні пухнасті улюбленці можуть гризти кімнатні рослини з багатьох причин. Це може бути нудьга, бажання спробувати щось нове, стрес чи тому, що так робили їхні предки.

Кімнатні рослини є справжньою окрасою кімнати. Тому варто подбати, щоб коти не знищили вазони та не постраждали при цьому. Багатьох любителів кімнатних рослин турбує питання, чи безпечно для улюбленців гризти вазони, особливо орхідеї. Розбиратимемося з цим разом з gardeningknowhow.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чи отруйні орхідеї для котів?

Ні, орхідеї не токсичні для кішок або собак, якщо їх гризти. Проте існують деякі винятки, про які варто знати. ASPCA перелічує список рослин, токсичних для домашніх тварин. Наразі невідомо жодного відомого виду орхідей, отруйних для котів. Але вчені ідентифікували 28 тис. видів орхідей і можливо, серед них трапляються такі, що становлять небезпеку для котів. Тому при виборі квітки обирайте такі види як: фаленопсис, ванда та дендробріум.

Попри те, що вживання трохи орхідеї не зашкодить улюбленцю, все ж може виникнути розлад шлунка чи діарея. При погіршенні симптомів варто звернутися до ветеринара.

Орхідеї самі по собі не токсичні для кішок, все ж може бути небезпека у вигляді пестицидів, добрив або інсектицидів на рослині, якими ви підживлюєте чи обробляєте. Намагайтеся обирати органічні корми, такі як рибна емульсія.

Як відвадити кота від орхідей?

Намагайтеся більше часу грати з кішкою, придбайте для неї інтерактивні іграшки. Вирощуйте котячу траву. Або розташуйте вазон у місці, кути пухнастик не зможе дістати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, чим можна зайняти кота, якщо йому нудно. Буде і вам весело, і котику корисно!