Цікавий “подвійний” рецепт квашеної капусти: кулінарка з Закарпаття показала, як зробити червону та білу заготівлю (ВІДЕО)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як приготувати червону квашену капусту
Ну дуже смачна і яскрава капусточка. Фото: Скриншот з відео

Такої капусти ви ще точно не куштували

Квашена капуста для багатьох - улюблена заготівля. Ми розповідали, як приготувати її за класичним рецептом. Тепер ділимось цікавішою варіацією.

Так готуються одразу два види капусти - біла (класична, з морквою), та червона (з буряком). Оригінальним “подвійним” рецептом поділились на ютуб-каналі “Закарпатська господиня”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Інгредієнти:

  • Капуста - 4 кг 

  • Сіль - 3 ст ложки з маленькою гіркою

  • Лавровий лист

  • Чорний перець горошок

  • Буряк червоний - 300 г

  • Морква - 300 г

Спосіб приготування:

  1. Буряк та моркву чистимо від шкірки. Натираємо їх на тертку окремо.

  2. Капусту дрібно шаткуємо. Ділимо її на дві частини. Одна буде біла, друга - червона.

  3. До “білої” капусти додаємо моркву, половину солі, трохи перцю і лаврового листя. Все переминаючи, ретельно перемішуємо руками до виділення соку.

  4. Щільно утрамбовуючи, складаємо капусту в банку (чисту та суху). Сік з капусти повинен повністю її покривати, якщо не покриває - додайте трохи води.

  5. Те саме робимо з червоною капустою, але тут замість моркви кладемо буряк. Банки з обома видами капусти накриваємо марлею та ставимо у велику миску, куди буде стікати сік. 

  6. Кілька днів двічі на день протикаємо капусту до самого дна дерев’яною шпажкою. Коли вона перебродить, накриваємо кришками та ще на кілька днів залишаємо в кімнатній температурі. Зверху капусти повинен бути сік, якщо ні - додайте солоної води.

Готову капусту щільно закрийте кришками та зберігайте в прохолодному місці. Також з буряком можна приготувати розкішну овочеву аджику.