Цілий рік малина, наче свіжа: як заморозити, щоб зберегла смак та аромат

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як заморозити цілу малину
Сьогодні / Вдалий спосіб заморожування малини

Правильний алгоритм заморозки

Популярним способом заготівлі залишається консервація - закрити можна навіть кавун. Однак часто кулінари обирають заморозку, як найкращий спосіб зберегти смак та аромат дарів літа.

Малина – справжній літній делікатес. Щоб насолоджуватися її смаком цілий рік, ягоди часто заморожують. Разом із pixelinform розповідаємо, як зробити це правильно, щоб малина не втратила смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Підготовка малини до заморозки:

  • Обирайте стиглу, але не перестиглу малину. Вона має бути щільною, соковитою і без ознак псування.

  • Відберіть цілі, не пошкоджені ягоди. Видаліть листя і гілочки.

  • Розкладіть малину на паперових рушниках в один шар і дайте їй підсохнути протягом кількох годин. Це допоможе уникнути утворення грудок під час заморозки.

  • Не мийте малину перед заморожуванням! Вода сприяє утворенню льоду і псує структуру ягід.

Як зробити “суху” заморозку малини

Розкладіть підготовлену малину на деку в один шар. Помістіть деко в морозильну камеру на кілька годин. Після заморожування перекладіть ягоди в герметичні контейнери або пакети. Цей спосіб дозволяє зберегти форму ягід і ідеально підходить для використання в випічці.

Заморозка з цукром

Змішайте малину з цукром у співвідношенні 1:1 або 1:2. Розкладіть суміш по контейнерах і поставте в морозилку. Цей спосіб дозволяє отримати солодку малину, яку можна додавати в йогурти, каші або використовувати для приготування десертів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Заморожена малина зберігає свої властивості протягом 10-12 місяців. Також ми ділились чудовим рецептом грибочків на зиму.