Чим підживити томати, щоб вони швидко наливались: ключове добриво у серпні

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

чим підживити помідори
Hochu.ua / Яке добриво дати томатам

Для рясного врожаю помідорів

Ми розповідали, як підживити смородину наприкінці сезону. Тепер же розповімо, які добрива слід давати томатам у серпні.

Багато городників вважають, що в серпні підживлення томатів вже не потрібне. Однак, це не зовсім так. Саме в цей період рослини активно плодоносять і потребують додаткового живлення. Детально розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому важливі підживлення у серпні?

У серпні томатам особливо необхідні калій та кальцій. Калій покращує якість плодів, підвищує стійкість до хвороб та шкідників. Кальцій же формує міцні клітинні стінки, запобігає вершинній гнилизні та осипанню зав'язей.

Два етапи підживлення

Кореневе підживлення сульфатом калію

Це добриво забезпечує рослини калієм і сіркою, необхідними для росту і розвитку. Для внесення потрібно розчинити 1 ст. л. сульфату калію в 10 літрах теплої води і полити рослини під корінь.

Позакореневе підживлення кальцієвою селітрою

Наступного дня після кореневого підживлення слід внести друге - позакореневе. Вонр швидко забезпечує рослини кальцієм, необхідним для міцності плодів і запобігання хвороб. Слід розчинити 10 г кальцієвої селітри в 10 літрах води і обприскати листя.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Забезпечивши томатам правильне харчування і догляд, ви зможете зібрати багатий урожай смачних і здорових помідорів. Також ми розповідали, що не варто класти у компост.