Ось чого боїться ваша шиншила: 10 "ні" для власників шушика (ВІДЕО)

Домашні тварини
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Догдяд за шиншилою вдома - що варто знати власнику
Як доглядати за шиншилою. Фото: youtube-канал ZooComplex

Ці милі гризуни, попри свій бойовий дух, дуже лякливі створіння

Якщо вам дуже подобаються шиншили, радимо спершу дізнатися якомога більше про умови їх утримання. Почати рекомендуємо з того, яка клітка потрібна шиншилам, адже саме там їм доводиться проводити левову частку свого життя. А далі — поцікавитися тим, що їсть цей милий гризун, у чому купається і, що не менш важливо — чого боїться ця красуня-мишка. Про останній аспект і поговоримо сьогодні.

Чого бояться шиншили, розповідає в Instagram “ЗооВетКонтинент”. Є 10 головних “ні”, про які обов’язково повинні знати усі господарі шиншилок.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

❌ Що не можна шиншилам

  1. Не можна купати шиншилу у воді. Ніколи й ні за яких умов не дозволяйте її шубці намокнути.

  2. Не можна утримувати шиншилу в маленькій клітці. Ці тваринки дуже люблять рухатися та стрибати, причому у висоту теж. Саме через це для шиншил абсолютно не підходять стандартні широкі клітки для свинок чи кроликів — для шиншил у зоомагазинах продають спеціальні високі клітки.

  3. Відсутність можливості сховатися, наприклад, у дерев’яному будиночку — це сильний стрес для тваринки. За своєю природою шиншила любить різні нірки й тунелі, вона часто потребує можливості усамітнитися в спокійному темному місці.

  4. Не можна випускати шиншил гуляти по квартирі без нагляду. Пам’ятайте, що ці тваринки — справжні гризуни, які знищать усе, що впаде їм на зуб (дроти, шпалери, взуття, дерев’яні поверхні тощо).

  5. Не можна давати шиншилі їсти горіхи та багато свіжого корму. У шиншил — власний раціон, побудований на сухому сіні та висушених овочах і фруктах.

  6. Не можна схрещувати між собою родичів. Потомство буде надзвичайно слабким, негативних наслідків не уникнути, як і у випадку з іншими тваринами.

  7. Не можна тримати шиншил на холоді та у спеці, а також на протягах - температура у приміщенні має бути на рівні між 14 та 25 градусами тепла. А через банальний протяг тварина може застудитися й померти у страшних муках…

  8. Не можна змушувати шиншилу бути ручною, як кіт чи пес. Шиншили досить незалежні, тож якщо їй не захочеться, вам не вдасться її приручити.

  9. Цього пухнастика не можна ганяти, намагаючись зловити, та різко хапати! Вони від цього дуже стресують, а часті стреси призводять до інсульту та навіть зупинки серця у шиншил. Крім того, вони від цього можуть почати лисіти.

  10. Не можна будити шиншилу навмисно вдень — у цей час вона має спати, щоб відпочити, набратися сил і не мати проблем з імунітетом.

Більше цікавого про догляд за шиншилами вдома — у відео нижче 👇

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми називали 8 головних ознак, що котик вас любить. Якщо помічаєте таке за своїм вусанем, значить ви — ідеальна парочка! 💕