Чому нігті печуть у лампі? Хімік розповів, чи це небезпечно (ВІДЕО)

Манікюр і педикюр
534
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Чому в лампі печуть нігті
Чому нігті печуть у лампі, фото: u-news.com.ua

Експерт розповів, чи можна робити манікюр хімічними засобами, і чому пальцям пече в лампі

Часто під час манікюру жінки говорять, що нігті у лампі дуже печуть. Хтось пояснює це складом кислоти в матеріалах, а хтось — високою чутливістю до гель-лаків. Проте жоден із варіантів — неправильний. Раніше ми писали про секрети довготривалого манікюру, а тепер розкажемо, чому печуть нігті.

Кандидат хімічних наук, викладач хімії, відомий блогер Гліб Репіч розповів, чому у жінок печуть нігті в ультрафіолетовій лампі. Аби пояснити такий факт, хімік акцентував, що пече — база, і провів експеримент. Він закупив різні матеріали однієї із найпопулярніших марок гель-лаків, та показав, що в першу чергу кислоти у складі бази немає.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зі слів експерта, у склад бази для манікюру входять мономери метакрилати і фотоініціатор. При опроміненні ультрафіолетом ця речовина запускає хімічну реакцію між молекулами мономерів, аби рідка речовина стала твердою. Усе це, своєю чергою, виділяє тепло, яке і відчуває жінка. До речі, саме від правильно підібраних мономерів і залежить, як довго ви будете носити свій манікюр.

Раніше ми писали про контрастний френч. Нейл-майстри показали ультрамодні ідеї для манікюру на осінь. Ці варіанти будуть пасувати жінкам різного віку.