Цього року чи наступного? Коли краще віддавати дитину до садочка

Діти
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

У скільки років пора у садок
Дитина у садочку. Фото: ternopil.eu

Адаптація дитини до дитячого садочка може тривати кілька місяців

Багато батьків дуже нервуються, коли приходить час віддавати дитину до садочка. Але час не стоїть на місці, потреба працювати змушує підійти до цього питання обдумано. Дитині також важливо перебувати в оточенні однолітків і вибудовувати уміння спілкування, адже школа вже не за горами.

Щоб не бути матусею, яка цілий день підглядає через вікно за дитиною, потрібно починати готувати своє чадо за кілька місяців до відвідування садочка. Коли краще віддавати дитину та про переваги і недоліки дитячого садочка, розповідає sadkd.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Коли віддавати дитину у садок

Починайте готуватися заздалегідь. Заохочуйте спілкування з однолітками на дитячих майданчиках з раннього віку, навчайте ділитися іграшками і розв’язувати конфлікти самостійно. Якщо хтось з батьків не готовий віддати дитину до садочка, у малюка теж не буде психологічної готовності до цього етапу.

З якого віку беруть у садочок і коли краще віддавати

Почати лишати на кілька годин можна з 2-3 річного віку. Це допоможе швидше адаптуватися та звикнути до атмосфери і колективу без зайвого стресу.

Державні садки у більшості випадків беруть діток з 2 років, а приватних садочках можуть бути свої обмеження.

Зазвичай в дитячих садах створюються 4 групи:

  • Ясельна – 1,5-2 року

  • Молодша – 2-3 роки

  • Середня – 3-4 роки

  • Старша – 5-7 років

Плюси і мінуси дитячого саду

У садочку дитині буде цікаво. Тут є свої зони для відпочинку, сну, навчання. Дитина завжди під наглядом та не покине територію самостійно. Ви не хвилюватиметеся, що малюк буде голодним. У більшості випадків діти за компанію їдять значно краще. Їжа приготована з врахуванням норм і корисна для здоров’я. З раннього віку діти навчаються грамоти, малюванню, англійській мові та писанню.

Найбільшим мінусом садочка є те, що діти часто хворіють. Щоб організм адаптувався, має пройти час. Також поведінка дітей відрізняється, тому може бути поганий приклад для наслідування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, коли краще записувати дитину на гурток. Адже хочеться організувати малюку якісне і цікаве дозвілля.