Дайте це полуниці у жовтні - і влітку вона засипле вас ягодами: важливе підживлення

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як підживити полуницю в жовтні
Осінній догляд за кущами. Фото: ШІ

Тонкощі догляду за полуницею

Жовтень – важливий місяць у городніх роботах. Ми розповідали, яким кінцем вгору потрібно садити тюльпани. Тепер поділимось тонкощами догляду за полуницею.

Правильно підготувавши рослини до зими, ми забезпечимо в наступному сезоні багатий урожай солодких ягід. Адже саме восени закладаються квіткові бруньки, від яких залежить майбутній урожай. Детально розповідаємо разом із “Школою Життя”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Що зробити з полуницею у жовтні?

  • Навіть восени полуниця потребує регулярного поливу, особливо якщо стоїть суха погода. Волога земля допомагає рослині краще засвоювати поживні речовини і готуватися до зими.

  • Для підготовки до зими полуниця потребує фосфору та калію. Можна використовувати такі добрива як монокалій фосфат, деревний попіл та суперфосфат. Фосфор зміцнює кореневу систему, а калій підвищує зимостійкість рослин.

  • Якщо погода дозволяє, проведіть обробку кущів від шкідників та хвороб. Це допоможе уникнути проблем наступного року.

  • Мульчування захищає коріння рослин від морозів, зберігає вологу в грунті та пригнічує ріст бур'янів. Як мульчу можна використовувати перегній, солому, стружку або агроспан.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний догляд за полуницею восени – це запорука багатого врожаю наступного сезону. Також ми розповідали, що потрібно обрізати у малини у жовтні.