Даремно витратите час: 6 речей, які не варто відбілювати

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Відбілювати можна не усі речі
Для чого не можна застосовувати відбілювач. Фото: Freepik

Для деяких речей використання відбілювача призведе до негативних наслідків

Безліч господинь використовують відбілювач, щоб повернути білим речам колір та позбутися плям, адже відбілювач можна приготувати самостійно. Але іноді використання його не за призначенням може призвести до псування речей.

Відбілювач - це сильна хімічна речовина, яку потрібно застосовувати з обережністю. Господині радять не використовувати його на деяких речах, щоб не пошкодити. Які речі не “переживуть” зустріч з відбілювачем, розповідає meta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Дерев’яні та лаковані поверхні. Відбілювач може позбавити кольору, зняти покриття з дерев'яних підлог, пошкодити та деформувати підлогу, меблі та інші речі.

  • Стільниці та поверхні з натурального каменю. Камінь має пористу структуру, тому одразу піддасться впливу відбілювача. Не варто використовувати його на мармурових та гранітних стільницях або плитці, адже це призведе до появи хімічних опіків, пошкодження, зняття покриття.

  • Метал. Срібло, чавун, алюміній, мідь, нержавіюча сталь після миття відбілювачем окислиться та заржавіє.

  • Делікатні тканини. Шовк, спандекс та вовна надто делікатні і використання агресивних речовин призведе незворотні пошкодження.

  • Шкіра. Вона не витримає використання відбілювача і зіпсується. Також не варто застосовувати засоби на основі аміаку або ацетону для шкіри.

  • Труби. Відбілювач - це не найкращий засіб для очищення каналізації. Це небезпечно і може призвести до прориву труб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які відбілити одяг без застосування відбілювача. Лимон, сода і оцет можуть стати відмінними помічниками для білих речей.