Дешевий лайфхак, щоб помідори швидше червоніли: що вставити у стебло у серпні

Сад і город
855
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Навіщо проколювати помідори зубочисткою
ШІ / Лайфхак для швидкого дозрівання

Простий і ефективний метод

Ми розповідали, як збільшити врожай кабачків. Тепер ділимось цікавим лайфхаком для прискорювання дозрівання томатів на кущі.

Існує один простий, але дієвий метод, який допоможе зібрати багатий урожай стиглих помідорів. Розповідаємо про нього разом із Ukr.Media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Навіщо проколювати помідори зубочисткою

Коли ви проколюєте томат біля плодоніжки, порушується природний процес дозрівання. Рослина вважає, що плід пошкоджений і починає активно відправляти до нього поживні речовини, щоб він встиг дати насіння.

Використовуйте тонку дерев'яну шпажку або зубочистку. Прокол має бути поздовжнім і пронизувати весь плід. Проколоті помідори не зберігаються довго, тому їх краще споживати першими.

Також зубочистку можна вставити у стебло

Цей метод заснований на тому, щоб обмежити рух соків по стеблу. Рослина буде направляти всі сили на дозрівання вже зав'язаних плодів. Зробіть невеликий надріз на стеблі приблизно в 10 см від землі і вставте туди зубочистку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Застосувавши ці нескладні прийоми, ви зможете зібрати багатий урожай смачних і стиглих помідорів навіть у кінці літа. Також ми розповідали, як зрозуміти, що буряки вже достигли.