До сліз... Володимир та Олена Зеленські зворушливо привітали українців з Днем Державного Прапора (ФОТО, ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Володимир Зеленський та Олена Зеленська, фото
Зеленські зворушили Україну теплим привітанням з нагоди Дня Державного Прапора. Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Дивіться, як президентське подружжя привітало українців з Днем Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня, відзначають День Державного Прапора. Привітати громадян з цим святом та вшанувати важливу дату вже встигли президент та перша леді. Детальніше — в нашому матеріалі.

23 серпня 2024 року президент України Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською зворушливо привітали українців з Днем Державного Прапора. Це свято є важливою датою в календарі кожного українця, адже символізує незалежність, свободу та єдність країни.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Володимир Зеленський на своїй сторінці в Instagram опублікував допис, у якому висловив глибоку повагу до українського прапора та воїнів, які його оберігають. Свої слова він підкріпив патріотичним відео.

Історичний шлях України і дух наших національних кольорів навчили нас того, що українське йде вгору, що Україна зміцнюється й досягає своїх цілей тільки за умови, коли наші люди дійсно разом. У єдності — заради синьо-жовтого прапора і України. Слава всім, хто воює та працює заради України! Вічна вдячність усім героям різних часів, які боролися заради України! Слава Україні,
— написав президент Зеленський.

Олена Зеленська також поділилася своїм привітанням у соціальних мережах. Вона опублікувала світлини, де воїни, діти, спортсмени та інші люди тримають наш прапор. Перша зворушила українців такими словами:

На плечах звільнених із полону, повернених додому. І в руках наших спортсменів на Олімпіаді. На шевроні воїна. На дитячому візочку. На вуличних графіті і на балконах. Надійно збережений до повернення своїх і той, що дочекався й вільно плине над посіченими війною, але рідними вулицями. Прапор в Україні — не просто наш офіційний символ. Він просто наш і завжди там, де ми. З Днем Державного прапора. Він робить сильнішими нас, а ми — його.

Свято Дня Державного Прапора України відзначається щорічно 23 серпня. Воно було встановлено Указом Президента України у 2004 році, і з того часу стало невід'ємною частиною української національної ідентичності. Прапор України, із синім кольором, що символізує мирне небо, і жовтим, що символізує золоте пшеничне поле, став уособленням боротьби за незалежність і самостійність держави.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Сьогодні він є символом незламності українського народу. Цікаві факти про свято та наш прапор читайте в цьому матеріалі.