EL Кравчук та Ансамбль пісні й танцю ЗСУ в День Харкова презентували ліричну пісню-присвяту місту (ВІДЕО)

Музика
1 214
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

EL Кравчук - “Dear Kharkiv”: слухати онлайн пісню-присвяту Харкову
EL Кравчук у новому кліпі. Фото: пресслужба

Трек називається “Dear Kharkiv” 🥹

23 серпня в Україні щороку відзначається День Прапора та День міста-Героя Харкова. Через постійні ворожі обстріли життя міста майже повністю перейшло під землю, однак незламні харків'яни продовжують жити, розвиватись та наближати Перемогу.

Яскравим прикладом цього стала пісня-присвята Dear Kharkiv, яку написав видатний український вчений, харків'янин та поет-пісняр Борис Гриньов й композитор Майкл Некрасов.

“Dear Kharkiv” - це живий організм, заклик до світу вкотре звернути увагу не тільки на Харків, а й на всі українські міста, в яких росія забирає життя дорослих та дітей, руйнує долі та майбутнє. Ця пісня — виклик світовій спільноті не зупинятись у своїй допомозі Україні,
- зазначає Борис Гриньов.
Related video
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Над аранжуванням працював композитор Дмитро Коновалов та Ансамбль пісні й танцю Збройних Сил України під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Жановича Антонюка, а свої голоси та біль пісні віддали EL Кравчук та два дитячі хори Харкова — Народні художні колективи хор «Весняні голоси» (керівник Олексій Фартушка) та хор «Співочі пташки» (керівник Юлія Іванова) Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості.

EL Кравчук та Ансамбль пісні й танцю ЗСУ - “Dear Kharkiv”
EL Кравчук та Ансамбль пісні й танцю ЗСУ. Фото: пресслужба
Моє життя тісно пов'язано з Харковом: тут я починав грати головну роль у спектаклі “Гамлет”, який став театральною легендою, тут я створив багато пісень з Борисом Гриньовим, тут я зіграв роль Тараса Шевченка у спектаклі Харківського Державного академічного українського драматичного театру ім. Шевченка. Я часто буваю в цьому місті та на власні очі бачу жахи, які вчиняє ворог,
- зазначає EL Кравчук.

У відео на пісню Dear Kharkiv, над яким працював KharkivMediaHub, ніби створений справжній телеміст Київ-Харків, на схилах Дніпра грає Ансамбль пісні й танцю ЗСУ, співає EL Кравчук і вже за хвилину ми бачимо дітей з харківського хору, які не дивлячись на свій малий вік вже встигли відчути на собі що таке війна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Dear Kharkiv має велику мету — допомогти місту розвиватись. Відомо, що через постійні ракетні обстріли постраждало багато важливих об'єктів Харкова, наприклад Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, який неодноразово був атакований і зазнав великих руйнувань.

Якщо відновлювати місто, то варто почати з “мозку”. Тому ми вирішили почати з навчального закладу і закликаємо доєднатись до збору на відновлення корпусів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна,
- підсумував вчений Борис Гриньов.

Всі кошти з переглядів відеокліпу та прослуховувань пісні на стримінгових майданчиках також будуть перераховані на відновлення університету. Велика Перемога починається з маленьких успіхів, об'єднуємось, бо разом ми сила!

Підтримати відновлення корпусів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна можна тут.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що 23 серпня відзначає свій день народження і відомий український поет-військовослужбовець Сергій Жадан. Напередодні йому виповнилося 50! Спеціально до цієї дати його гурт “Жадан і собаки” випустив новий музичний альбом, а ми тим часом склали добірку найкращих пісень, які народилися завдяки віршам Жадана! 🤍🎶