Фіолетовий - під настрій чи зелений - як очі? Як вибрати колір для кухні, спальні та вітальні

Дизайн та інтер'єр
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кращі кольори для стін
Обираємо колір стін. Фото: eds.ua

Щодо вибору кольору стін під час ремонту може буди багато суперечок

Сотні відтінків та різноманітність палітри кольорів можу відсунути процес ремонту на довгий час. Адже постійні суперечки не дозволять зупинитися на якому одному модному кольорі. А ще є декор, візерунки, наклейки та багато інших цікавих варіантів оздоблення.

Окрім врахування особистих вподобань потрібно також зауважити розмір кімнати, освітлення та колірну гаму меблів та аксесуарів. Щоб не перефарбовувати за кілька днів, краще прислухатися до порад професіоналів, які підкажуть, що знати при виборі кольору стін, розповідає kupistul.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Важливо пам’ятати, що колір впливає на емоційний стан людей, настрій та характер. Одні люди обирають яскравість, щоб додати у життя енергії, а для інших найкращим вибором буде світлий приглушений відтінок.

Загальні рекомендації при виборі кольору для стін

Розмір кімнати. Для невеликого приміщення краще обирати світлі тони, це дозволить візуально збільшити простір, адже темні звужують.

Освітлення. Для малих кімнат потрібно обирати світлі тони, вони відображатимуть світло і робитимуть кімнату яскравішою.

Колір меблів. При виборі кольору для стін важливо, щоб вони гармонували з меблями.

Відтінки, колірні схеми та текстура. Не бійтеся експериментувати з відтінками. Можна досягнути цікавого ефекту, якщо поєднувати різні відтінки одного кольору. Колірні схеми можуть допомогти при виборі кольору для стін. Можна використовувати комплементарні кольори (кольори, що знаходяться на протилежних кінцях колірного кола), аналогічні кольори (кольори, що знаходяться поряд один з одним на колірному колі) або монохроматичні кольори (відтінки одного кольору). Також можна обрати колір схожий на колір штор чи килима.

Зони . При створенні акцентів чи зонування має бути домінантний колір та додаткові відтінки, що поєднуватимуться з ним.

Спальня. Для цієї кімнати підходять спокійні кольори, які сприяють розслабленню і відпочинку. Поєднання приглушеного синього з білим, білий, молочний, пісочний, персиковий або бежевий відтінок.

Їдальня і кухня . Можна поєднувати два і більше кольорів та розбити на зони.

Вітальня . Переважно це найбільша кімната, тому можна експериментувати на свій смак.

Дитяча . Тут можна втілити будь-які творчі задуми та урізноманітнити стиль кімнати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, які переваги та недоліки маленької квартири-студії. Кому краще обирати таке приміщення та чому зараз люди все частіше надають переваги саме таким “крихіткам”.