Городники ніколи не викидають прострочені ліки: як застосувати їх на городі

Сад і город
718
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Поради досвідчених городників
Застосування на городі протермінованих ліків. Фото: freepik com

Іноді протерміновані ліки можуть стати у пригоді під час городніх робіт

Городники знають багато цікавих таємниць, як підвищити врожайність чи боротися з поширеними хворобами рослин. Саме від захворювань на городі і деяких шкідників може стати у пригоді аптечка з протермінованими препаратами.

Коли хворіють рослини люди можуть застосовувати різноманітні засоби для лікування. Одним з найдієвіших способів є застосування протермінованих ліків, розповідає канал Дача і Дім.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ліки від гельмінтів

Чудово допоможуть у боротьбі з нематодою. Ефективні навіть прострочені препарати. Потрібно розтовкти 2-3 таблетки та розчинити їх у 10 л води. Цим розчином поливайте заражені посадки, і нематоди швидко загинуть. Ці ж таблетки допоможуть боротися з капустяною мухою: 2-3 поливи буде достатньо для повного знищення.

Антибіотики

Допомагають боротися зі злою фітофторою та бурою плямистістю. Потрібно розчинити у відрі води 2-3 таблетки Трихополу, Ампіциліну чи Еритроміцину. Далі ретельно обприскайте посадки.

Бурштинова кислота

Завжди допоможе городнику від різноманітних проблем. Вона зміцнює імунітет рослин, посилює їх ріст та розвиток, нейтралізує отрути, стимулює проростання насіння.

Потрібно розвести 10 г на 10 л води і обприскати 0,01-відсотковим розчином посадки. Це чудова профілактика від захворювання на фітофтороз і допоможе збільшити врожай. Обприскуйте посадки раз на тиждень. На одну сотку потрібно 2 л.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як городники використовують лаврове листя. Ця спеція може стати у пригоді та принести багато користі на наступний сезон.