І для сорочок, і для пуховиків: як прибрати жирну пляму з одягу

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Способи позбутися плям від жиру
Жирні плями на одязі. Фото: time.znaj.ua

Жирні плями на одязі краще прибирати одразу, поки не застаріли

Плями від жиру - це найрозповсюдженіші з забруднень і у дорослих, і в дітей. Тому потрібно мати під рукою шпаргалку для видалення, адже на такі “сюрпризи” можна очікувати щодня.

Прибрати плями від жиру можна багатьма способами. Результат залежить від давнини забруднення і засобу для видалення. Які способи дають найкращий результат розповідає ukr.media.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
  • Сіль. Потужний спосіб, але лише для свіжих плям. На свіжу пляму нанесіть шар солі і злегка втирайте, поки пляма не зникне. Тоді періть, як звичайно.

  • Господарське мило. Швидко працює на свіжих плямах. Зробіть місце з плямою вологим і потріть шматком мила. Залиште на 30 хвилин і виперіть руками чи у машинці.

  • Гель для миття посуду. Змочити пляму і нанести на неї гель, розведений водою. Можна потерти м’якою щіткою чи ганчіркою і лишити на 20-30 хвилин. Якщо пляма не зникне - повторити процес.

  • Сода. На мокру пляму насипати шар соди і потерти 1-2 хвилин. Залишити подіяти на 15 хвилин і випрати, як завжди.

  • Оцет. Добре знежирює і діє на різних тканинах. Особливо ефективний для старих давніх плям. Розвести у воді 1:4 та нанести на жирну пляму. Почекати 10 хвилин і прати з пральним засобом руками чи у пральній машинці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми пропонували спосіб, який допоможе позбутися жирної плями всього за 5 хвилин. Для нього знадобляться інгредієнти, які завжди знайдуться на вашій кухні.