Як легко вивести плями крові з одягу, щоб не залишилось й сліду: 3 найкращі способи

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Які способи найкращі для плям від крові
Виведення плям від крові. Фото: zelenasadyba.com.ua

Така шпаргалка завжди має бути під рукою

Вивести плями крові з одягу може стати складною проблемою, яка потребує витримки і знань. Не потрібно викидати улюблену річ у сміття, адже є перевірені способи позбутися червоних слідів.

Зараз на ринку є багато плямовивідників, які можуть впоратися з такими плямами. Але вони не завжди є під рукою, тому ми пропонуємо надійні методи, які використовували наші мами та бабусі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сода

Це один з найпоширеніших способів, адже чудово підходить для видалення плям з кольорових та білих тканин. Потрібно додати 1 ложку соди до 200 мл холодної води та розмішати.

Далі на зволожену пляму нанести суміш та залишити на 30 хвилин. Далі можна прати, як звичайно, від плями не залишиться і сліду.

Нашатирний спирт

Цей спосіб підходить виключно для білих речей. Налийте у миску 3 л води та додайте 60 мл нашатирного спирту. Розмішайте та покладіть речі з плямами на 2 години. Тоді можна розпочинати прання.

Крохмаль

Потрібно змочити місце з плямою крові та посипати шаром крохмалю. Зачекати, поки порошок вбере зайву вологу і починати прати з додаванням пральних засобів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися слідів від кави на одязі. Тому не варто засмучуватися, якщо пролили напій на улюблену річ.